Verdeeldheid rond afgewezen project landgoederen

Foto:

GEMEENTE, 5 april 2013INGEZONDEN STUKDoor Fons Mentink, Fractievoorzitter CDABeuningen Nu en Morgen (woordvoerder Roel van Beuningen) heeft artikelen geplaatst op Beuningen Nieuws en in de Gelderlander van dinsdag 2 april over het Waaloever gebied.Het is niet juist te beweren dat door het schrappen van de visie “De Oeverwallen als landgoed” de gemeente Beuningen een miljoenendebacle bespaard is gebleven.BN&M was in 2008 en is nog steeds tegen de ontwikkeling van een aantal kleine landgoederen in het waaloever gebied tussen Dijk en van Heemstraweg. Dat is haar goed recht. Maar, ze moet hierbij wel de juiste argumenten gebruiken. Er is geen sprake van een grote investering van de gemeente Beuningen. De gemeente treedt evenmin op als projectontwikkelaar.Wel wordt het particulieren en agrariërs onder strenge voorwaarden mogelijk gemaakt een klein landgoed te ontwikkelen. De opzet van het project was ongewenste ontwikkelingen tegen te gaan, het landschap te versterken en het gebied toegankelijker te maken. De suggestie dat de gemeente hier een miljoenenrisico neemt te vergelijken met de zandwinning in de Beuningse Plas is volstrekt bezijden de waarheid en misleidend te noemen.Onze burgers mogen erop vertrouwen dat de lokale politiek een betrouwbare partner is die op een correcte wijze omgaat met de berichtgeving in de media.

GEMEENTE, 5 april 2013
INGEZONDEN STUK
Door Fons Mentink, Fractievoorzitter CDA

Beuningen Nu en Morgen (woordvoerder Roel van Beuningen) heeft artikelen geplaatst op Beuningen Nieuws en in de Gelderlander van dinsdag 2 april over het Waaloever gebied.

Het is niet juist te beweren dat door het schrappen van de visie “De Oeverwallen als landgoed” de gemeente Beuningen een miljoenendebacle bespaard is gebleven.
BN&M was in 2008 en is nog steeds tegen de ontwikkeling van een aantal kleine landgoederen in het waaloever gebied tussen Dijk en van Heemstraweg. Dat is haar goed recht. Maar, ze moet hierbij wel de juiste argumenten gebruiken. Er is geen sprake van een grote investering van de gemeente Beuningen. De gemeente treedt evenmin op als projectontwikkelaar.

Wel wordt het particulieren en agrariërs onder strenge voorwaarden mogelijk gemaakt een klein landgoed te ontwikkelen. De opzet van het project was ongewenste ontwikkelingen tegen te gaan, het landschap te versterken en het gebied toegankelijker te maken. De suggestie dat de gemeente hier een miljoenenrisico neemt te vergelijken met de zandwinning in de Beuningse Plas is volstrekt bezijden de waarheid en misleidend te noemen.

Onze burgers mogen erop vertrouwen dat de lokale politiek een betrouwbare partner is die op een correcte wijze omgaat met de berichtgeving in de media.

 

Gerelateerd(e) bericht(en)
02-04-20113 PvdA reageert op visie van BN&M op Oeverwal
07-04-2013 BN&M: visie van oeverwal tot landgoed
Gebiedsvisie: De oeverwal als landgoed
23-03-2013 Visie “De oeverwal als Landgoed” ingetrokken
28-01-2013 Streep door pilotproject Landgoed Beuningen
16-06-2012 Verzoek nieuw landgoed afgewezen
28-03-2011 Project Landgoed Beuningen

Foto’s en afbeeldingen Oeverwal:
H+N+S Landschapsarchitecten
Franz Ziegler bureau voor architectuur en stedebouw