Start van Buurt in uitvoering

BEUNINGEN, 2 mei 2013

BEUNINGEN, 2 mei 2013

Wethouder Henk Plaizier gaf 2 mei, samen met bewoners van de Veerman in Beuningen, de kick-off voor het project ‘Buurt in uitvoering’.

Bewoners van de Veerman onderhouden de komende periode zelf het groen in hun buurt. Deze actie is onderdeel van een nieuw project waarbij de gemeente Beuningen initiatieven van inwoners en organisaties steunt om hun eigen buurt aan te pakken.

Bewoners gaan in het nieuwe project ‘Buurt in uitvoering’ zelf aan de slag in hun wijk. Ze knappen bijvoorbeeld een plantsoen of speeltuin op of maken de wijk schoon. De gemeente faciliteert dit door materialen, vakkennis en expertise beschikbaar te stellen.

Meer betrokkenheid in de buurt
De gemeente Beuningen wil met het project ‘Buurt in uitvoering’ inwoners meer betrekken bij hun leefomgeving. ‘Buurt in uitvoering’ geeft inwoners en organisaties de mogelijkheid om actief met de buurt aan de slag te gaan. Alles draait erom dat er samen met de buurt iets ondernomen wordt.

Samen aan de slag! Eigen verantwoordelijkheid van bewoners en organisaties voor de kwaliteit van hun leefomgeving is belangrijk, ook in tijden van bezuinigingen.