‘Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd’

Foto:

GEMEENTE, 3 mei 2013

GEMEENTE, 3 mei 2013

Het zal even wennen zijn voor de burgemeester volgend jaar. Met deze woorden zal hij eind april 2014 een aantal inwoners van de gemeente Beuningen toespreken als hij lintjes uitreikt aan inwoners van de gemeente Beuningen die zich inzetten voor elkaar en de samenleving.

Kent u iemand die een lintje verdient?
Bijna iedereen zal deze vraag met ‘ja’ beantwoorden. Iedereen kent in zijn of haar omgeving wel een ‘duizendpoot’ die in zijn of haar vrije tijd maatschappelijk actief is. Dit zonder eigenbelang en in alle bescheidenheid. Een lintje betekent veel meer dan alleen een schouderklopje van de samenleving.

Hoe kunt u iemand voordragen?
Wilt u iemand voordragen? Dan is het belangrijk dat u tijdig in actie komt. De voorbereidingen voor de zogenoemde ‘Lintjesregen’ op vrijdag 25 april 2014 zijn namelijk al begonnen. Als we de onderscheiding tijdens de Lintjesregen uitreiken, dan moet uw voorstel vóór 1 juni 2013 bij de gemeente liggen.

Is de uitreiking voor een tussentijdse gelegenheid? Dan moet uw voorstel minimaal zes maanden voor de geplande datum van de uitreiking, worden aangeleverd.

Vragen?
Heeft u vragen of twijfelt u of de persoon die u voor wilt dragen in aanmerking komt voor een onderscheiding? Dan is het verstandig om vooraf contact op te nemen met de gemeente via telefoonnummer 14 024 of via e-mail: [email protected].
Zo voorkomt u teleurstellingen en weet u zeker dat het verzoek op de juiste manier in behandeling wordt genomen.

Meer info op www.lintjes.nl.