Muziek, theater, eten en drinken op het Waalstrand

Foto:

NIJMEGEN – Festival Op ’t Eiland vindt plaats tijdens de Vierdaagsefeesten, van 13
tot en met 19 juli, bij het Waalstrand, dus op het toekomstige
stadseiland van Nijmegen. Het festival presenteert een kwalitatief,
mooi, leuk en spannend programma op het gebied van internationaal
(straat)theater en muziek.Muziek, theater, eten en drinken op het Waalstrand
Ook kan de bezoeker heerlijk eten op één van de vele terrassen, verzorgd door collectief eetcafé de Plak, die dit jaar wederom het festival mede mogelijk maakt. Op het stadsstrand is voor het eerst een festivalcamping “Vierdaagsefeesten de Camping” en over de Waal vaart, speciaal voor het festival, een pontje waarmee de bezoeker, naast natuurlijk de bestaande bruggen en wegen, op het Waalstrand kan komen.

Kinderparadijs
Overdag ligt de nadruk op het kinderprogramma. Het stadsstrand is  een kinderparadijs vol belevingsattracties: van pony rijden tot de nostalgische rups, van de grootste zandbak van Nijmegen tot verhalenvertellers en van knutselworkshops tot kinderdisco. “Het is een festival waar je komt om iets mee te maken, een echt belevingsfestival. Je kunt de hele dag op het strand zitten, om je heen kijken en je verbazen over al het bijzondere dat je ziet, maar je kunt ook voorstellingen bezoeken en van alles uitproberen en uiteraard genieten van het eten en drinken”, vertelt Doeko Pinxt van Festival Op ’t Eiland.

Theaterspektakel
Aan het einde van de middag beginnen de theatervoorstellingen in kleine tenten te spelen en tot ’s avonds laat lopen opmerkelijke straattheaterartiesten over het strand, die de aandacht van de bezoeker vasthouden. Zo brengt  onder meer Hendrick-Jan de Stuntman het strand in beweging.

Op het strand zelf staan grote opvallende kunstobjecten en daarnaast is er een strandbar met terras. Rond etenstijd spelen er bandjes en singer-songwriters rondom de terrassen en na het eten is het tijd voor theaterspektakel. De hele week is er een aantal Oerol-achtige voorstellingen te zien op het strand in de openlucht. Deze spektakelvoorstellingen zijn alleen toegankelijk via een theatermenu waarbij je een drankje inclusief programmering koopt. De theatermenu’s zijn vanaf juni verkrijgbaar via vierdaagsefeesten.nl/opheteiland.

Muziek op het strand
Het festival heeft tevens een muziekpodium, waar elke avond een hoofdact staat die voor sfeer zorgt op het strand. De muziek varieert van reggae tot jazz en van ska tot pop. Programmeur Robert Meijerink van Doornroosje zorgt al jaren voor kwaliteit op muziekgebied. De afgelopen jaren speelden onder meer Will and the People, Room Eleven en New Cool Collective op het strand.  De eerste muzieknamen die dit jaar bekend gemaakt worden, zijn Navarone, Russkaja en Karamelo Santo.

Aansluitend aan de hoofdact draait dagelijks een dj, die de stemming hoog houdt en uiteindelijk de avond afsluit. De komende maanden verschijnt het programma online op  vierdaagsefeesten.nl en www.opheteiland.nl.