Stapavond voor ouders

Foto:

REGIO – Heeft u kinderen tussen de 12 en 17 jaar? En bent u benieuwd wat zij doen tijdens het stappen? Kom dan naar de stapavond in de LiNDE en Matrixx op 3 of 18 juni 2013.IrisZorg, GGD Regio Nijmegen en de samenwerkende gemeenten in de regio Nijmegen organiseren twee stapavonden voor ouders van 12 t/m 17 jarigen. Dit doen zij in het kader van het Alcoholmatigingsproject ‘Alcoholopvoeding Durf Nu!’.

Ouders  zijn strenger geworden
Hiermee willen ze de inspanningen van de ouders in de afgelopen periode belonen, want in de regio Nijmegen geven kinderen zelf aan dat hun ouders strenger geworden zijn als het gaat om alcoholgebruik.

Ouders zelf geven steeds vaker aan dat alcohol onder de 16 niet acceptabel is. Het alcohol-gebruik is in de afgelopen 4 jaar mede hierdoor afgenomen. Vooral het aantal jongeren dat ooit alcohol heeft gedronken en het aantal jongeren dat recent alcohol heeft gedronken neemt af.
 
Interactieve vorm van informeren
De ouders worden op deze avond door allerlei organisaties (horeca, politie, arts, IrisZorg) op een interactieve manier geïnformeerd over zaken die met jongeren en uitgaan te maken hebben. Ook krijgt zij de horecagelegenheid van binnen te zien. Op deze manier kunnen de ouder zelf ervaren hoe leuk stappen in Matrixx of de LiNDE kan zijn.
 
De stapavonden worden van 19.15 tot 22.30 uur gehouden op:
 Maandag 3 juni 2013 in de LiNDE Groesbeek
 Dinsdag 18 juni 2013 in Matrixx Nijmegen
 
Wilt u meedoen?
Aanmelden kan via de website www.durfnu.info of telefonisch bij IrisZorg via 088-6062605. Voor de LiNDE kunt u zich tot en met 2 juni aanmelden en voor Matrixx tot en met 13 juni, zolang er plaatsen beschikbaar zijn. Deelname is gratis en u krijgt na aanmelding het volledige programma per email toegestuurd.