Ondernemers ontvangen aanschafsubsidie groen gasvoertuig

REGIO – Op 16 mei vond op Papendal in Arnhem het congres ‘Week van de Ondernemer’ plaats, een initiatief van ING en MKB Nederland. Op de gelijktijdige beurs maakten ondernemers kennis met rijden op groen gas en met de regionale subsidieregeling voor aanschaf van een of meerdere groen gasvoertuigen.Rekenmodel invullen
Op de beurs liet een groot aantal ondernemers zich informeren over de (kosten)voordelen van het rijden op groen gas. Met behulp van een rekenmodel kon exact worden berekend wat het financiële voordeel is. Diverse modellen werden geshowd. Daarnaast viel er een aantal 2-daagse proefritten te winnen.
 
Voor meerdere voertuigen mogelijk
De subsidie bedraagt € 2.000 voor een taxi of bestelbus tot 5.000 kilo en € 6.000 voor een vrachtauto of bus (zwaarder dan 5.000 kilo). Per aanvrager kan tot een maximum van € 12.000 subsidie worden ontvangen. De subsidie is met name bestemd voor bedrijven die vrijgesteld zijn van het betalen van BPM.
 
Lage brandstofkosten
Portefeuillehouder Margreet van Gastel reikte een symbolische cheque uit ter waarde van € 2.000 aanschafsubsidie voor één voertuig aan Treade Boomzorg en aan PMP Schoonmaak (beide uit Nijmegen) en een cheque ter waarde van € 12.000 aan Taxi Willemsen de Koning uit Arnhem, voor de aanschaf van zes voertuigen. Van Gastel: “Rijden op groen gas is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor de portemonnee. Op een volle tank van circa 20 kilo gas rijdt de automobilist circa 350 kilometer voor nog geen 20 euro.”
 
Milieuvoordelen
De aanschafsubsidie voor auto’s op groen gas komt uit de koker van het regionale energie- en klimaatprogramma De Groene Kracht, voor nieuwe energie in de regio Arnhem-Nijmegen. Groen gas is schoner dan benzine of diesel en beter voor het klimaat. Het aantal tankstations in Nederland groeit sterk. In onze  regio kan op drie verschillende plaatsen Groengas getankt worden (zie www.fuelswitch.nl).
 
Voorwaarden en aanvraagformulier
Meer informatie over de subsidieregeling VCC-Oost (www.vccoost.nl of telefoon 026 – 353 76 80). De voorwaarden en het aanvraagformulier kunt u downloaden via hun website.

Bron: www.destadsregio.nl