Hoog water gooit roet in eten voor festivalcamping Vierdaagsefeesten

NIJMEGEN – Er is hard gezocht naar een alternatieve locatie voor de festivalcamping die tijdens de Vierdaagsefeesten dit jaar haar debuut zou maken. Helaas is de locatie aan de Waal onverwacht niet beschikbaar door het hoge water van de afgelopen tijd.Samen met de Gemeente Nijmegen en het project Ruimte voor de Waal zocht Vierdaagsefeesten naarstig naar een alternatieve plaats voor de festivalcamping, vlakbij Festival Op ’t Eiland, tussen de spoorbrug en de nieuwe Oversteek.

Tussen de spoorbrug en de Waalbrug bleek helaas geen optie, omdat de festivalcamping dan te dicht op de bewoners zou komen te staan en wellicht overlast zou geven in de nachtelijke uren.

Nu blijkt dat tussen de spoorbrug en de Oversteek de festivalcamping niet kan staan, vanwege de hoge waterstand van de afgelopen weken. Door de hoge waterstand kon Ruimte voor de Waal niet verder met de werkzaamheden. Hierdoor is de beoogde locatie tijdens de Vierdaagse niet geschikt.

De (toekomstig) exploitant van de Vierdaagsefeestencamping en de organisatie van de Vierdaagsefeesten kunnen de kwaliteit van de festivalcamping op deze (bouw-)locatie geenszins garanderen. Daarom is besloten het debuut van de festivalcamping uit te stellen naar het moment dat de omgeving wel kwalitatief in orde is. Jeroen Toonen, beoogd exploitant van de festivalcamping: “Natuurlijk zijn we teleurgesteld, maar we willen onze gasten absoluut op goed niveau kunnen ontvangen. Dat kwam nu echt in het geding. Overmacht hebben we helaas niet in de hand.”

Vierdaagsefeestencamping in 2014

Aankomende editie zullen we het dus nog even zonder Vierdaagsefeestencamping moeten doen. Bezoekers die reeds geboekt hebben zullen binnenkort persoonlijk op de hoogte worden gesteld waarbij de boekingskosten worden teruggestort. De organisatie van de Vierdaagsefeesten hoopt in 2014 alsnog van start te kunnen gaan met de Vierdaagsefeestencamping.