Subsidie Groengas auto nu óók voor particulieren

De Stadsregio Arnhem Nijmegen stelt een aanschafsubsidie beschikbaar
voor auto’s die rijden op Groengas (CNG). Met ingang van 1 juli 2013
kunnen zowel particulieren als bedrijven een subsidieaanvraag doen voor
een auto op Groengas met geel, grijs of blauw kenteken. Eerder kon
alleen subsidie worden aangevraagd voor taxi’s en bestelauto’s op
Groengas met blauw of grijs kenteken alsmede vrachtauto’s en bussen. Tot
en met 31 december 2013 kan men in de Stadsregio Arnhem Nijmegen
gebruik maken van deze regeling.  De aanschafsubsidie voor auto’s op Groengas komt uit de koker van het regionale energie- en klimaatprogramma De Groene Kracht: voor nieuwe energie in de regio Arnhem-Nijmegen. Margreet van Gastel, vanuit de Stadsregio Arnhem Nijmegen bestuurlijk verantwoordelijk voor De Groene Kracht: “Het is goed dat ook particulieren en ZZP-ers nu van deze subsidieregeling gebruik kunnen maken. Rijden op Groengas is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor de portemonnee.”   

Subsidiebedragen
De regionale subsidie bedraagt € 2.000,- voor een personenauto, bedrijfsauto, taxi of bestelbus tot 5.000 kilo en €  6.000,- voor een vrachtauto of bus (zwaarder dan 5.000 kilo). Voor de kleinste BPM vrije auto’s (zoals de Volkswagen Up en de Fiat Panda Twinair) is er € 1.000,- subsidie. Per bedrijf kan tot een maximum van € 18.000,- subsidie worden ontvangen.

Subsidies stapelen
De Stadsregionale subsidieregeling kan worden aangevuld met een landelijke subsidie à € 1.250,- uit de regeling ‘emissiearme taxi’s en bestelauto’s’ voor lichte voertuigen tot 5.000 kilo en € 4.500,- voor voertuigen zwaarder dan 5.000 kilo, op grond van de ‘subsidieregeling voor schoonste trucks en bussen’ van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

De Stadsregionale subsidie kan niet worden aangevuld met een landelijke subsidie voor aanschaf van een auto op Groengas met geel kenteken.

Voordeel uitrekenen
Rijden op Groengas is veel goedkoper dan benzine of diesel. Belangstellenden kunnen hun voordeel zelf uitrekenen via een door de stadsregio ontwikkeld rekenmodel, zie www.degroenehub.nl/rekenmodel. Men kan daarin ook het subsidiebedrag invoeren en berekenen wat dit betekent voor specifieke gevallen.

Aanvraagformulier

Voor meer informatie over de regeling, de voorwaarden en het aanvraagformulier kan men terecht bij VCC Oost (www.vccoost.nl
telefoon 026 – 353 76 80).