Minister Edith Schippers geeft startschot Vierdaagse

Voor het eerst in de lange geschiedenis van de Vierdaagse lost de
minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) het startschot. Op
dinsdag 16 juli zal Edith Schippers de wandelaars het sein geven dat zij
kunnen beginnen aan de 97ste editie van de Vierdaagse.”Mensen doen mee omdat ze lekker willen lopen. Omdat ze het gezellig willen hebben, omdat ze dat kruisje willen halen. Daar trainen ze hard voor. En daarmee verbeteren ze ook hun conditie, vallen ze af, of zitten ze lekkerder in hun vel. Dat is de mooiste beloning. En het feit dat mensen goed voor hun eigen gezondheid zorgen, daar kan een minister van Volksgezondheid alleen maar blij mee zijn”, aldus Schippers.

“Zo lang mogelijk gezond blijven, dat wil natuurlijk iedereen. Regelmatig sporten en bewegen helpen daarbij. De één doet dat met vrienden wekelijks voetballend op een veldje in het park. De ander pakt de fiets. En weer een ander gaat er lopend op uit. Het mooie van wandelen is dat je het tot op hoge leeftijd kunt blijven doen. Alleen, met je iPod op, of in een groepje. Bij de Nijmeegse Vierdaagse spat het plezier er van af en dat werkt aanstekelijk. En zo denken andere mensen weer: dat wil ik ook! Ik wil dat kruisje ook halen. Inspiratiebronnen zijn belangrijk.”

Minister Schippers geeft dinsdag 16 juli om 04.00 uur letterlijk het startschot voor de 50 km-wandelaars. Om 05.15 uur zal de minister de startploeg ondersteunen, door het scanapparaat te hanteren bij de start van de eerste groep lopers op de 40 km-afstand. Tussendoor wordt de minister een kijkje achter de schermen van de organisatie van de Vierdaagse gegund en zal zij spreken met enkele vrijwilligers uit het Uitvoerend Comité van Stichting DE 4DAAGSE.

Bron: www.4daagse.nl