Dag 1 van de Vierdaagsefeesten…

Foto:

Een opening, zoals een opening hoort te zijnNa maanden wachten op weer een ‘L’ in de maand wordt het geduld beloond want gisteren zijn ze officieel van start gegaan; de Vierdaagsefeesten 2013! De stad stroomt vol en het feest barst los. Een fantastische eerste dag met volle terrassen, pleinen en straten, verfraaid met een partij heerlijk zomerweer. We kunnen met recht zeggen: de opening van de Vierdaagsefeesten 2013 is zoals een opening hoort te zijn.  

Vanaf een uur of 12 loopt de stad vol met bezoekers. De ruimschoots gevulde terrassen, de heerlijke feestmuziek en de drukbezochte locaties wijzen op niets anders dan dat de feesten nu écht begonnen zijn. Tijdens de eerste avond knalt het dak er al af op feestlocaties zoals het Koningsplein, Hertogstraat, Faberplein en Eerste Walstraat. Gedurende het traditionele Gevelconcert op de Grote Markt is het bommetjevol onder de prachtige, nieuwe overkapping.

We krijgen enthousiaste reacties over de nieuwe locaties, waaronder het heerlijk sfeervolle Otis Park en de nu al levendige Ramblas op de Van Schaeck Mathonsingel. Het optreden van het nieuwe Credible op de Hertogstraat ziet er goed uit. Ook locaties die voor het tweede jaar meedoen geven goed van partij: het is druk op De Kaaij en bij Billabong in de Van Welderenstraat ziet het er prachtig uit.

Wat dag 1 letterlijk niet op rolletjes loopt is het pontje dat zou moeten varen tussen Festival Op ’t Eiland en De Kaaij. We hopen dat het defect op dag 2 weer gerepareerd is en dan vaart het pontje weer vanaf 13.00 uur. Mocht het technisch mankement niet opgelost kunnen worden dan vaart een pontje in ieder geval vanaf 19.30 uur. Maar geen zorgen want Festival Op ’t Eiland is wél bereikbaar via de bruggen en het zonnetreintje dat vertrekt van en naar het Centraal Station. Mocht je met de auto komen dan kun je parkeren op het parkeerterrein bij het Festival.

De #4DF app – al bijna 20.000 downloads!-  gaat door het zeer intensieve gebruik korte tijd uit de lucht. Extra servercapaciteit wordt nu geregeld. Behalve de druktemeter zijn de andere functionaliteiten van de app wel gewoon te gebruiken.

De stralende weergoden en de Vierdaagsegoden hebben elkaar gevonden, en beloven de komende zes dagen samen door het leven te gaan. Wauw… wat een fantastisch begin van de Vierdaagsefeesten!

Meer informatie over de Vierdaagsefeesten
www.vierdaagsefeesten.nl
facebook.com/vierdaagsefeesten 
www.twitter.com/vierdaagsefeest

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook?
Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.
Liever via Twitter? Volg ons dan via @beuningennieuws
.