Start Vierdaagsefeesten 2013

Halleluja, mocht je het nog niet gemerkt hebben, dan stellen wij je
graag even op de hoogte van het volgende: de Vierdaagsefeesten 2013 zijn
gestart!!! En hóe! Een fantastische opening, een volstromende
binnenstad, de gezelligste activiteiten en zwoele weersvooruitzichten
waar de vonken vanaf vliegen.De opening van Muziek en Kunst in de Kerk verloopt wederom fenomenaal, met een prachtig optreden van Janne Schra. De stad loopt vol met bezoekers, stuk voor stuk op zoek naar hun lievelingsplekje in de binnenstad. Genieten geblazen is het in het Otis Park dankzij de lekkere Jazz klanken. Het is heerlijk op het strand bij Festival op ’t Eiland en berengezellig op het Burgers’ Zoo Kidsfestival. Maak je graag een wandeling langs de vele kraampjes met leuke items? Je hoeft geen shop-a-holic te zijn om er hebberig van te worden! 

Muziek en Kunst in de Kerk
De sprookjesachtige deuren van de Stevenskerk doen om 12.30 uur waarvoor ze gemaakt zijn en niet veel later heet Vierdaagsefeesten voorzitter Hans Ruijs alle gasten welkom in de prachtig versierde kerk. De Burgemeester van Nijmegen, Hubert Bruls, onthult vervolgens de bijzondere 20ste Nijmegen Prent 2013 en oud directeur Wim Smids wordt benoemd tot Erepartner van de Vierdaagsefeesten. En daarna klinkt het door de kerk… de gruwelijk mooie stem van Janne Schra. Zeiden we gisteren niet “kippenvel gegarandeerd”? 

Na het optreden van Janne Schra, is de Zomerexpositie, met dit jaar het thema ‘Thuisreis’, te bezichtigen. Aansluitend wordt een modeshow gehouden, en geloof ons… een modeshow tijdens de Vierdaagsefeesten is niet zomaar een modeshow. Er wordt dit keer namelijk enkel en alleen kleding getoond die is gemaakt van returnity cradle to cradle, oftewel: materiaal dat oneindig wordt hergebruikt. Hóe duurzaam!?   

De binnenstad loopt vol

Ook de weergoden hebben merkbaar zin in de Vierdaagsefeesten en zorgen ervoor dat de stad nu al volstroomt met bezoekers. Heerlijk genieten, een rondje door de stad maken, om daarna een plekje te zoeken tussen de menigte op het altijd gezellige terras!

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook?
Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.
Liever via Twitter? Volg ons dan via @beuningennieuws
.