39.396 Vierdaagselopers halen de eindstreep

Na vier dagen zonneschijn namen 39.396 wandelaars uiteindelijk hun welverdiende beloning in ontvangst. Op deze laatste dag – met als klapstuk de Via Gladiola – vielen helaas 359 lopers uit.De Vierdaagse laat dit jaar niet alleen wat betreft weer en sfeer een goed beeld zien. Ook op medisch vlak is het evenement bijzonder geslaagd te noemen. Hoofd Medische Dienst van Stichting DE 4DAAGSE, Ernst-Paul van Etten, blikt terug op een ‘zeer goed verlopen’ editie.

“We monitorden de wandelaars én het weer vrijwel continu. Alle vier de wandeldagen communiceerden we via lichtbakken langs het parcours weerberichten en tips om ‘het hoofd koel te houden’.

Daarnaast hebben we geregeld overleg gepleegd met en adviezen uitgebracht aan het bestuur. Spannend was dat de medische dienst dit jaar, door het wegvallen van de
defensie posten langs het parcours, een nieuwe opzet had. Alle stukjes vielen deze week
echter op hun plek. Ook door de gunstige weersomstandigheden is het een fantastische Vierdaagse geworden.”

Woordvoerder van het Rode Kruis, Merlijn Stoffels, voegt toe: “Er zit niet eens zoveel verschil tussen het aantal medische en blarenprikbehandelingen dit jaar en vorig jaar . Wel waren er in 2012 meer piekmomenten. Dit jaar waren de hulpposten van ’s ochtends tot ’s avonds ‘vol aan de bak’.”

Bron: www.4daagse.nl