Restschuld bemoeilijkt verkoop woning

Verkopers hebben door de dalende huizenprijzen het vooruitzicht een restschuld over te houden. Steeds vaker dienen ze hier een financiering voor te regelen en het rondkrijgen hiervan als voorbehoud in het koopcontract op te nemen. Dit schrijft het FD vandaag.Voor het uitbreken van de crisis op de huizenmarkt moesten alleen de kopers een dergelijk voorbehoud van financiering maken omdat zij vaak en hypotheek moeten afsluiten. Volgens het Financieel Dagblad schat de NVM dat zo’n 6.000 verkopers vorig jaar een voorbehoud van financiering hebben moeten maken.

Makelaars adviseren verkopers om vooraf al met een bank in gesprek te gaan over de financiering van een eventuele restschuld. Het voortraject voor de verkoop van de woning is daardoor langer maar brengt minder onzekerheid mee wanneer er kopers komen. Voor de koper is een voorlopig contract met een extra  voorbehoud van financiering voor de verkoper immers minder interessant.

Omdat het in veel gevallen pas na het sluiten van het koopcontract duidelijk wordt voor welk bedrag precies een financiering nodig is en of de bank of andere financier daadwerkelijk over de brug komt, blijft een vooorbehoud eigenlijk toch nodig.

Bron: fd.nl

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook?
Klik HIER en druk op de “Vind ik leuk” knop.
Liever via Twitter? Volg ons via @beuningennieuws
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
.