Nijmeegs wereldrecord reanimeren officieel erkend

Foto:

De grootste reanimatietraining met behulp van een AED ter wereld. Dat
record hebben 2109 kinderen uit Nijmegen en omgeving nu officieel in
handen. Het Guinness Book of Records heeft dat de stichting AED4all
laten weten.De aan het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis gelieerde stichting organiseerde op 29 mei jl. een groot reanimatie-evenement in het Goffertstadion. Kinderen uit de groepen zeven en acht van tientallen basisscholen uit Nijmegen en omgeving lieten zien dat ze weten hoe je moet reanimeren en hoe je een AED gebruikt.

Continueren trainen van scholieren
In Nederland hebben te weinig mensen die kennis en vaardigheid. De initiatiefnemers van de wereldrecordpoging, kinderarts René Verlaak en reanimatiecoördinator Anne-Marie Willems  van het CWZ, gaan daarom door met het trainen van scholieren. In het nieuwe schooljaar worden de deelnemende scholen opnieuw bezocht.

Naast Verlaak en Willems bestaat de stichting AED4all verder nog uit projectleider Anita Scholten en manager Klant, Markt & Innovatie Patricia van Hooff. De initiatiefnemers willen kinderen al op jonge leeftijd vertrouwd maken met reanimatie. Gehoopt wordt dat dit ook op langere termijn leidt tot een groei van het aantal mensen dat kan reanimeren en een AED kan bedienen.

reanimatie-record-groot

‘Fantastisch dat het is gelukt en we de bevestiging nu zwart op wit hebben’, zeggen Willems en Verlaak over het behaalde wereldrecord. ‘De deelnemers én alle vrijwilligers hebben het geweldig gedaan. Daarnaast zijn we enorm geholpen door onze sponsors: Philips, Laerdal, N.E.C., het CWZ en nog verschillende kleinere sponsors. We hopen dat we ook in de toekomst steun blijven krijgen voor het geven van reanimatietrainingen. Want daar gaat het uiteindelijk om: we willen mensen leren hoe ze met hulp van een AED op een eenvoudige manier levens kunnen redden.’

Gerelateerd(e) bericht(en):
29-05-2013: Wereldrecord AED-training glansrijk gehaald