Opening virtuele Ambachtsplein

Foto:

De populariteit van het ambacht neemt toe. Veel jongeren willen liever ‘iets met hun handen doen’ dan op school zitten. Leren in de praktijk biedt een uitstekend arbeidsperspectief. Want altijd en overal zijn ambachtelijk geschoolde vaklieden nodig! Op vrijdag 27 september 2013 opent wethouder Tankir, portefeuillehouder Werk & Inkomen van de gemeente Nijmegen, de virtuele Ambachtsplein.Op het virtuele Ambachtsplein vindt je producten en diensten van onze leermeesters. Ook vind je er vraag en aanbod van werkplekken voor jongeren die een vak willen leren, bedrijven die leermeester willen worden of bedrijven die vakmensen zoeken.

Het Ambachtsplein zorgt voor een leerplek voor jongeren die moeilijk  werk kunnen vinden en graag ‘iets met hun handen doen’. Leren in de praktijk biedt bovendien een uitstekend arbeidsperspectief. De leerlingen worden gekoppeld aan een leermeester die de leerling coacht. 

Momenteel  zijn 65  mkb-bedrijven als leermeesters aangesloten bij het Ambachtsplein. Door dit grote aantal bedrijven is het aanbod aan leer/werkplekken zeer gevarieerd. Er kunnen jongeren worden opgeleidt tot bijvoorbeeld tegelzetter, meubelmaker of  softwarespecialist.

Het Ambachtsplein heeft nu 22 leerlingen. Doel van het Ambachtsplein is om deze leerlingen naar regulier werk toe  te leiden. De begeleiding bestaat uit 1 op 1 coaching  door de leermeester en empowerment training door het Ambachtsplein. De leerlingen ontwikkelen hierbij vertrouwen in hun eigen vaardigheden en ze verkennen de arbeidsmarkt.

Voorbeeld van een leerling die het traject goed heeft afgerond is Jeffrey. Na 1,5 jaar als leerling bij fietsenmaker Reerink in Arnhem te hebben gewerkt heeft hij zijn traject afgerond. Hij heeft laten zien wat hij allemaal kan en hoe goed hij is in dit vak. Direct na het afronden van zijn traject heeft hij een baan gevonden bij een andere fietsenmaker!

De lancering  van het virtuele Ambachtsplein vindt plaats op het Werkplein van het UWV/CWI: Mariënburg 30  van 15.00 uur tot 17.00 uur.