Fluitend naar je werk

Foto:

ARNHEM/NIJMEGEN – Dagelijks met de auto van en naar je werk, ook al weet
je dat de fiets of e-bike vaak een sneller en sowieso gezonder
alternatief is. Dat gaat op voor een meerderheid (55%) van de werkenden
in de regio Arnhem Nijmegen, zo blijkt uit onderzoek van
onderzoeksbureau Perspective in opdracht van SLIM.Al 60 werkgevers in de regio aan de slag met ‘Fluitend naar je werk’
Start Fietsprogramma gericht op woon-werkverkeer in regio Arnhem Nijmegen

Het programma ‘Fluitend naar je werk’ moet hier verandering in brengen. Met een financiële stimuleringsregeling en een aansprekende campagne helpt SLIM werkgevers om medewerkers op de fiets te krijgen én te houden. De e-bike, een aantrekkelijk alternatief in deze heuvelachtige regio, krijgt extra aandacht in het programma. Ruim 60 werkgevers zijn al van plan het programma uit te rollen binnen hun organisatie.

“Fluitend naar je werk” is een nieuw programma dat wordt uitgevoerd in het kader van SLIM (Samen Leidend In Mobiliteit). Met de positieve en activerende campagne geeft de stadsregio Arnhem Nijmegen in samenwerking met het bedrijfsleven een nieuwe impuls aan duurzame en economische bereikbaarheid van de hele regio. Bert Jeene, portefeuillehouder voor infrastructuur en mobiliteitsmanagement bij de Stadsregio Arnhem Nijmegen: “Met dit programma helpen we werkgevers letterlijk en figuurlijk om hun organisatie gezonder te maken. Daar profiteren niet alleen de werkgevers van maar ook hun werknemers en de hele regio. Een win-win-win situatie.”

Écht doen
‘Fluitend naar je werk’ is een activatieprogramma dat aanzet tot écht doen. Insteek is dat
medewerkers breken met de gewoonte om standaard de auto te pakken voor het woon-werkverkeer. Om dit vastgeroeste patroon te doorbreken is bewustwording nodig, maar bovenal ook inspiratie en actie.
Daarom bestaat het programma uit een serie positieve maatregelen en activaties die medewerkers telkens op een andere wijze prikkelen om te gaan fietsen en te blijven fietsen.

Extra aandacht voor de e-bike
In de heuvelachtige regio Arnhem Nijmegen en dankzij veel nieuwe fietsinfrastructuur zoals de snelfietsroute RijnWaalPad is de e-bike (elektrische fiets) voor veel mensen het perfecte alternatief voor de auto. Met name op de middellange afstanden tot 15 km. Daarom wordt veel aandacht besteed aan de e-bike in het programma. Zo kunnen werknemers via de ‘E-bike Experience‘ een week lang kosteloos een e-bike proberen en zelf de voordelen ervaren.

Financiële beloning
Naast de campagne biedt Fluitend naar je werk werkgevers een financiële beloning voor elke medewerker die de auto laat staan en zo uit de spits blijft. Deze beloning kan oplopen tot € 600,- per medewerker per jaar. Werkgevers die zich in 2013 nog aanmelden, profiteren zelfs van een dubbele vergoeding.

Aanmelden
Werkgevers die meer willen weten over het fietsprogramma of een afspraak willen maken met een adviseur van SLIM, bezoeken www.fnjw.nl of bellen met 088 – 666 8 333.

dubbele-beloning


Over SLIM
Het project SLIM werken en reizen maakt deel uit van het overkoepelende programma SLIM (Samen Leidend in Mobiliteit). In SLIM werken wegbeheerders, het bedrijfsleven en de Stadsregio Arnhem Nijmegen samen aan een betere verkeersdoorstroming. Zij stemmen hiervoor werkzaamheden af, benutten bestaande infrastructuur beter en bieden aantrekkelijke reisalternatieven aan. De publiekscampagne ‘Fietsen is leuker’ en de activatiecampagne ‘Fluitend naar je werk’ maken hier deel van uit.