Scholieren op bedrijfsbezoek in Week van de procestechniek

Foto:

NIJMEGEN – Veel jongeren weten weinig van de beroepen in de
procesindustrie. De procesindustrie biedt interessante
carrièremogelijkheden aan een generatie die de banen niet voor het
oprapen heeft.Daarom is het zo belangrijk om deze scholieren in de keuken te laten kijken en ze te laten zien wat het werken in deze sector inhoudt. Dat is precies wat er gebeurt tijdens de week van de procestechniek.

De week van de procestechniek wordt gehouden in week 4 (20-24 januari 2014 ). Sommige regio’s kiezen voor een andere week. Het activiteitenprogramma in Gelderland is samengesteld door Werk en Vakmanschap. Twintig bedrijven zetten de deuren open en laten zien hoe leuk procestechniek is. Tevens kunnen ze zich presenteren als interessante werkgever aan ongeveer 300 scholieren.

In de regio Nijmegen gaan leerlingen van het Maas Waal College een bezoek brengen aan Fermacell en de leerlingen van het Canisius College gaan naar Synprodo. Ze gaan zien hoe producten die we in dagelijks leven veelvuldig tegenkomen zoals verpakkingen van piepschuim en platen en vloerelementen van gipsvezel worden gemaakt.

Ter bevordering van het imago van technische beroepen en opleidingen organiseert Werk en Vakmanschap jaarlijks vele promotionele activiteiten en voorlichtingscampagnes. De week van de procestechniek sluit naadloos aan op Het Techniekpact. Het Techniekpact moet landelijk de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt in de technieksector verbeteren en daarmee het tekort aan technisch personeel terugdringen.

Facebook.com/WerkenVakmanschap

Cookieinstellingen