Programma dodenherdenking 4 mei

Foto: Remko Platjes

Vandaag vindt de Nationale Herdenking plaats. U bent van harte uitgenodigd om aan de stille tocht en de herdenking deel te nemen.

Programma

  • 19.25 uur: verzamelen we op het plein voor het gemeentehuis voor de stille tocht vanaf het gemeentehuis naar de herdenkingsplaats bij het ‘Monument voor Geallieerde Vliegers’ aan de Van Heemstraweg in Beuningen.
  • 19.59 uur: taptoe signaal gevolgd door twee minuten stilte waarna het Wilhelmus wordt gespeeld door Muziekgezelschap K&V.
  • 20.05 uur: toespraak burgemeester van Eert en kranslegging. Aansluitend gelegenheid voor aanwezige organisaties en inwoners om bloemen te leggen waarna vervolg ceremonie.

Naast de medewerking van kinderen van basisschool “De Triangel” en Scouting Beuningen wordt de plechtigheid muzikaal opgeluisterd door het koor “Splinter” uit Beuningen. Muziekgezelschap K&V brengt tussentijds en ter afsluiting van de bijeenkomst koraalmuziek ten gehore. Ook dit jaar worden weer witte duiven losgelaten.

Dit jaar is er extra aandacht voor de oorlogsslachtoffers uit Beuningen. De herdenking is om ongeveer 20.30 uur afgelopen. Hierna is iedereen welkom om nog even te blijven voor een kopje koffie, thee of warme chocolademelk.

Herdenking overige dorpen

Ook in Weurt, Winssen en Ewijk vindt vandaag de herdenking plaats. In Weurt om 10.00 uur bij de kerk, in Winssen om 12.00 uur op het kerkplein en in Ewijk om 14.30 uur bij de kerk.

Cookieinstellingen