‘Slachtoffers’ gezocht!

Foto: BNG

Wanneer er een ramp gebeurt, zijn gemeenten verantwoordelijk voor de opvang van mensen. Om goed voorbereid te zijn op deze taak organiseert de gemeente Beuningen een rampenoefening. Hiervoor zoekt ze nog een 15-tal vrijwilligers die een klein rolletje willen spelen als ‘slachtoffer’.

De rampenoefening vindt plaats op maandag 28 september 2015 van 13.00 uur tot ongeveer 17.00 uur in ’t Hart in Ewijk. Een team van de gemeente moet deze middag ‘slachtoffers’ van een calamiteit opvangen. De ‘slachtoffers’ worden rond 12.30 uur verwacht in ’t Hart in Ewijk. Hier krijgen ze een korte instructie over hun rol. U speelt bijvoorbeeld dat u uw kind in de hectiek bent verloren of dat u met spoed medicijnen nodig heeft. Ook spelen mensen dat ze gewond zijn. Aangezien het scenario geheim is, volgt de exacte informatie over deze rol later.

Meld u aan!

De gemeente Beuningen zoekt nog 15 vrijwillige ‘slachtoffers’. Vindt u het leuk om zo’n dag eens mee te maken? Meld u dan nu aan! Stuur een e-mail naar Marion van Waaijenburg, medewerker crisisbeheersing en coördinator van deze oefening (Marion van Waaijenburg graag vermelden in het onderwerp van uw e-mail), via [email protected]. Graag vóór 1 september. (Tip: Samen met een bekende aanmelden is natuurlijk ook nog eens gezellig!) Voor uw vrijwillige inzet ontvangt u een klein presentje.

 

Cookieinstellingen