Referendum associatieovereenkomst Oekraïne 6 april 2016

Foto: BNG

Op woensdag 6 april 2016 wordt in Nederland een raadgevend referendum gehouden over de associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne. Gaat u stemmen? Dan kunt u een advies uitbrengen aan de regering over de wet tot goedkeuring van deze overeenkomst. Bent u voor of tegen deze wet?

Sinds 1 juli 2015 is er een Wet raadgevend referendum (Wrr). Deze wet maakt het mogelijk dat Nederlanders voor de Tweede Kamer een referendum aanvragen over een wet die al is aangenomen. De uitslag van het referendum is een advies aan de regering over deze aangenomen wet. Het referendum op 6 april is bedacht door GeenPeil en gaat over de associatieovereenkomst tussen Oekraïne en de Europese Unie (EU). Deze overeenkomst tussen de EU en Oekraïne is een verdrag waarin de EU en haar lidstaten afspraken hebben vastgelegd met Oekraïne over politieke en economische samenwerking, en vooral over handel.

Uw stempas ontvangt u deze week

Iedereen die mag stemmen bij Tweede Kamerverkiezingen is ook kiesgerechtigd bij een referendum. Houdt uw brievenbus in de gaten, want deze week wordt uw stempas voor het referendum op uw huisadres bezorgd.

Waar kunt u stemmen?

Voor het referendum op 6 april 2016 kunt u in de gemeente Beuningen stemmen op tien stembureaus:

  • Beuningen: Rode Kruis gebouw, basisschool de Dromedaris, basisschool de Peppel, basisschool Klavervier, basisschool de Kameleon, sporthal De Tinnegieter
  • Winssen: basisschool de Wegwijzer
  • Weurt: sporthal -Dorpshuis De Kloosterhof
  • Ewijk: Verpleeghuis Waelwick en MFA ’t Hart

Alle stemlokalen zijn toegankelijk voor mindervaliden. De stemlokalen zijn geopend van ’s ochtends 7.30 uur tot ’s avonds 21.00 uur.

Meer informatie

Wilt u in een andere gemeente stemmen, iemand machtigen óf weten wat u moet doen als u uw stempas kwijt bent? Deze antwoorden en meer informatie vindt u hier.

Cookieinstellingen