Eerstgeborene in oktober krijgt bezoek van de burgemeester

Foto: CC0

Burgemeester Carol van Eert bezoekt op woensdag 18 oktober oktober de familie Rengers Hij overhandigt die dag, samen met de brandweer, persoonlijk een ‘brandweerkoffertje’ ter ere van de geboorte van hun kind. Dit in het kader van de Nationale Brandpreventieweken 2017. Tijdens deze weken is er extra aandacht voor nieuwe ouders. De familie Rengers deed deze maand als eerste aangifte van de geboorte van hun dochter Mila.

Brandpreventieweken

In oktober 2017 vinden de jaarlijkse Brandpreventieweken plaats. ‘Hé, doe de deur dicht’ is dit jaar het motto. Deze slogan doelt op het feit dat rook en vuur minder snel verspreiden als je de binnendeuren van je woning sluit. Daardoor heb je langer de tijd om te vluchten. In de regio Gelderland-Zuid, waar ook de gemeente Beuningen onder valt, is gekozen om extra aandacht voor brandveiligheid te vragen aan jonge en aanstaande ouders.

Kans op succes groot bij aanstaande en jonge ouders

Aanstaande en jonge ouders zijn een kansgroep: hierbij is niet zo zeer sprake van een verhoogd risico, maar een kans om het doel van Brandveilig Leven te bereiken. De brandweer richt zich op deze doelgroep, omdat bij het krijgen van kinderen veel verandert en er grote behoefte aan informatie is. Jonge ouders staan open voor deze informatie omdat ze een grote verantwoordelijkheid voelen.

Geboortekoffertjes en geboortetasjes

Voor jonge ouders is het belangrijk stil te staan bij de veiligheid van hun kinderen en dus ook bij de brandveiligheid in huis. De brandweer en de gemeente helpen daarbij. De ouders van de eerstgeborene in oktober krijgen een speciaal ‘Brandweerkoffertje’ met daarin een rookmelder, voorlichting en een aardigheidje. Andere ouders krijgen een geboortetasje, met datzelfde aardigheidje en ook voorlichtingsmaterialen. Zo worden de kersverse ouders geholpen om de brandveiligheid in hun woning te vergroten.

Lees ook:

Cookieinstellingen