Gratis cursus ‘eerste hulp bij psychische problemen’ voor inwoners

Foto: CC0

Wat doet u als er iemand voor u staat met een psychose? Wat zegt u tegen iemand die ernstig depressief is? Belt u de huisarts of bijvoorbeeld 112? Op deze en nog veel meer vragen biedt Indigo antwoord met de cursus MHFA: ‘Eerste hulp bij psychische problemen’. De cursus is gratis.

Voor wie?

Iedereen kan aan de cursus meedoen. U hoeft bijvoorbeeld geen zorgopleiding te hebben gevolgd. Professionals kunnen ook meedoen. Bijvoorbeeld leraren, hulpverleners en ambtenaren. Maar ook inwoners en vrijwilligers in de wijk die op een andere manier te maken hebben met mensen met psychische problemen.

Wat leert u?

In de cursus leert u over psychische aandoeningen en u leert situaties beter in te schatten. Met de cursus leert u hoe u eerste hulp kunt bieden aan  mensen met beginnende psychische problemen. U krijgt daarnaast informatie over psychische problemen zoals depressie, angst, drugsgebruik en psychose.

Wanneer en waar?

De gratis cursus is op vrijdag van 9.30 tot 12.30 uur. De data zijn 13 maart, 20 maart, 3 april en 17 april. U kunt alleen meedoen als u bij alle vier de bijeenkomsten kunt zijn. De cursus is op het gemeentehuis in Beuningen, van Heemstraweg 46.

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie over de cursus kunt u contact opnemen met het secretariaat van Indigo Gelderland afdeling Preventie, telefoonnummer 026 3124483 of per mail [email protected] 
Aanmelden is verplicht en kan via www.mhfa.nl.

Reacties