Extra maatregelen: scholen, horeca gesloten

Daphne Bergman, burgemeester van gemeente Beuningen.
Foto: GER LOEFFEN

Zondag 15 maart heeft de rijksoverheid extra maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. “Het zijn ingrijpende maatregelen”, zegt burgemeester Bergman. “Maar gezondheid staat nu op 1.”

Scholen en kinderdagverblijven sluiten tot en met maandag 6 april. Datzelfde geldt voor eet- en drinkgelegenheden en sport- en fitnessclubs. Medewerkers die werken in zogenoemde vitale sectoren komen in aanmerking voor opvang van hun kinderen. Voor het laatste nieuws, kijk ook op de website CrisisGLZ van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. Sinds het weekend is er in de regio ook een noodverordening van kracht om de maatregelen die het kabinet heeft afgekondigd te kunnen handhaven. Bijvoorbeeld rond evenementen en samenkomsten van meer dan 100 personen.

In Beuningen kijken we naar elkaar om

Burgemeester Bergman: “Het is een dapper besluit van het kabinet. De prioriteit gaat nu uit naar de gezondheid van de Nederlandse bevolking. Gezondheid staat op 1, natuurlijk nemen wij deze maatregelen over in de gemeente Beuningen.  Het is ook een ingrijpend besluit. We zijn druk bezig om te bekijken wat dit besluit betekent voor onze gemeente. Vanavond gaan we informeren, vanaf morgen handhaven we. De scholen en crèches blijven wel open voor mensen met vitale beroepen. Wat die beroepen zijn staat op de website van de rijksoverheid. Denk aan mensen die werken in de gezondheidszorg, aan agenten, brandweerlieden en het openbaar vervoer. Zij kunnen hun kinderen morgen gewoon naar school of opvang brengen. Ik roep iedereen op om zich te houden aan de nieuwe maatregelen. Niet alleen voor jezelf. Ook voor je omgeving. En ik sluit me aan bij de oproep van de regering: kijk naar elkaar om en help elkaar waar mogelijk. Zo ken ik de gemeenschap in onze gemeente. Daar heb ik het volste vertrouwen in.”

Meer informatie

Voor alle berichten over het indammen van het coronovirus kunt u terecht op de speciale overzichtspagina. Daar vindt u informatie over wat u zelf kunt doen om de verspreiding van het virus tegen te gaan.
Maatregelen voor scholen en horeca - infographic

Reacties