Eerste boetes voor samenkomst

Foto: CC0

Gisteravond hebben handhavers van de gemeente Beuningen vijf jongeren beboet die zich niet hielden aan de maatregelen vanuit de overheid om corona te voorkomen. De jongeren waren met auto’s naar de dijk in Winssen gekomen om daarna samen in één van de auto’s samen te komen. Dat mag niet meer sinds vorige week.

Vorige week maandag kondigde de rijksoverheid nieuwe maatregelen af. Een daarvan is het samenkomstverbod. Gemeenten kregen de opdracht om actief te handhaven op dit verbod. In Beuningen voeren politie en BOA’s dit samen uit. Als het verbod wordt overtreden, kan een boete tot 400 euro worden opgelegd.

Niet leuk, wel nodig

“De meeste mensen houden zich aan de nieuwe maatregelen. Daar ben ik zeer tevreden.”, zegt burgemeester Daphne Bergman. “Zoveel mogelijk thuisblijven en het verbod om in groepen iets te doen, dat is lastig. Die maatregelen zijn niet leuk. Ze zijn wel nodig om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. En dat is wat we nu nodig hebben. Daarom nogmaals een oproep om je aan de regels vanuit de overheid te houden. In het belang van ons allemaal.”

Wat kun je doen om verspreiding tegen te gaan

Blijf zoveel mogelijk thuis, was vaker je handen met water en zeep, nies en hoest in de hoek van je elleboog, geef geen hand en houd 1,5 meter afstand. Die regels kennen we ondertussen allemaal. Om verdere verspreiding te voorkomen zijn scholen Evenementen en bijeenkomsten zijn tot 1 juniverboden. Scholen en horeca zijn tot 28 april dicht en tot die tijd mogen mensen in zogeheten contactberoepen, zoals kappers, pedicures en autorijschoolhouders hun beroep niet uitoefenen.

Samen krijgen we corona onder controle.

Reacties