Gemeente Beuningen sluit drugspand

Foto: Rolans Heitink

De gemeente Beuningen sloot op woensdag 8 april in Ewijk een drugspand. Het pand aan de Van Heemstraweg gaat voor 6 maanden dicht. De politie heeft het bedrijfspand begin dit jaar doorzocht. Ze vonden in het pand een hennepkwekerij, die direct ontmanteld is. Deze vondst vormt een aantasting van de veiligheid en leefbaarheid in onze woonwijken.

Burgemeester Bergman: “Het pand was al dichtgetimmerd omdat er regelmatig mensen kwamen die er niets te zoeken hadden. Nu is het ook verzegeld en het slot is vervangen. Wie nu nog het pand ingaat is in overtreding.” Een sluiting moet ervoor zorgen dat het niet langer als drugspand bekend staat of zo wordt gebruikt.

Crimineel gedrag

Criminele organisaties maken enorme winsten met de handel in hard- en softdrugs. Dat gebeurt ook gewoon vanuit woonhuizen en bedrijfspanden. Dat kan voor onveilige situaties in woonwijken zorgen door bijvoorbeeld extra verkeer of brandgevaar omdat er stroom wordt afgetapt. Het verdiende geld wordt vaak witgewassen zodat het van illegaal geld wordt omgezet naar legaal geld.

Tijd tussen inval en sluiten

De drugs zijn in februari gevonden bij een inval in het pand. Tussen de inval en de sluiting van een pand zit soms een langere periode. Dat komt omdat de in beslag genomen drugs getest moet worden door het Nederlands Forensisch Instituut. Daarnaast kan de eigenaar/gebruiker van een pand nog in bezwaar en beroep gaan tegen de sluiting.

Meld drugsoverlast

De gemeente Beuningen wil zorgen voor leefbare en veilige buurten. Daarom controleert de gemeente, samen met de politie, extra op drugsoverlast. Drugshandel gaat vaak samen met overlast en criminaliteit. We kunnen daarbij de hulp van bewoners gebruiken. Ervaart u drugsoverlast en/of vermoedt u hennepteelt? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Reacties