Frans Houben: Stap voor stap krijgen we meer ruimte

Foto: BNG

Bericht van wethouder Frans Houben.

Beste inwoner,

Sinds het begin van dit jaar heeft het coronavirus overal op de wereld slachtoffers gemaakt. Om de verspreiding van het virus in Nederland te voorkomen, maakte premier Rutte op 12 maart maatregelen rondom het coronavirus bekend. We kregen een ‘intelligente lockdown’.

Dit waren zware maatregelen die iedereen in Nederland raakte. Maar doordat zo veel mensen zich aan regels hielden, is het virus nu meer onder controle. Dat betekent dat veel minder mensen worden opgenomen op de Intensive Care of komen te overlijden aan het virus. Het virus is niet weg.

Nu het virus onder controle is, is het zeker niet zo dat alles weer ‘mag’. Maar de regels zijn wel versoepeld en voorzichtig kan er weer wat meer. Dat is goed nieuws! Door de intelligente lockdown bleven de meeste mensen thuis en was het lastig om familie of vrienden te zien. Eenzaamheid en een slechte lichamelijke conditie lagen daardoor op de loer.

Het is nu belangrijk dat we leren leven met het virus. Dat we elkaar weer opzoeken en het dagelijks leven zo veel mogelijk hervatten. Natuurlijk binnen de grenzen van wat verantwoord is! We houden 1,5 meter afstand, wassen onze handen vaker en blijven thuis als we gezondheidsklachten hebben.

Ik snap dat dat soms lastig is. Zeker als u behoort tot de ‘risicogroep’. Daarom wil ik u graag vertellen dat overal in de samenleving veiligheidsmaatregelen worden getroffen. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld veilig winkelen. En ook de stichting Perspectief is bezig om haar activiteiten weer op te starten. Zo wordt er stapje voor stapje meer mogelijk.

Vraag om hulp!

Vindt u het lastig om deze eerste stapjes te zetten? Vraag dan om hulp! De vrijwilligers van Coronahulp Beuningen maken graag een wandelingetje met u, natuurlijk op afstand. Of helpen u graag met het doen van de boodschappen. Ook kunt u terecht bij de Stichting Perspectief. Perspectief organiseert activiteiten en geeft begeleiding en advies. De telefoonnummers vind u hieronder.
Komende tijd laten we u zien wat er weer allemaal kan. Houd hiervoor social media, de gemeentepagina en de website in de gaten.

Stichting Perspectief telefoonnummer: 024 675 0939
Website: https://stg-perspectief.nl/

Reacties