Gemeente sluit drugspand Ewijk

Foto: BNG

De gemeente Beuningen sloot op maandag 13 juli in Ewijk een drugspand. Het pand aan de Veluwstraat en de daarachterliggende schuur gaan voor 3 maanden dicht. De politie heeft de woning en de schuur in april doorzocht. Ze vonden er een in werking zijnde hennepkwekerij, die direct ontmanteld is. De politie kwam de kwekerij op het spoor na een melding via Meld Misdaad Anoniem.

“Sluiting van een pand is een stevige maatregel”, zegt burgemeester Bergman. “Het is ook een passende maatregel. Onze inwoners moeten zich veilig voelen in hun woonomgeving. Via Meld Misdaad Anoniem kwamen er tips binnen over een mogelijke hennepkwekerij, daarop is de politie gaan kijken. Samen met onze inwoners zorgen we dat onze buurten leefbaar en veilig zijn. We willen in onze gemeente geen drugsindustrie, daar streven we naar. Geen hennepkwekerijen of laboratoria. Door zo’n pand voor langere tijd te sluiten willen we ervoor zorgen dat het niet langer als drugspand bekend staat of zo wordt gebruikt.”

Crimineel gedrag

Criminele organisaties maken enorme winsten met de handel in hard- en softdrugs. Dat gebeurt ook gewoon vanuit woonhuizen en bedrijfspanden. Dat kan voor onveilige situaties in woonwijken zorgen door bijvoorbeeld extra verkeer of brandgevaar omdat er stroom wordt afgetapt. Het verdiende geld wordt vaak witgewassen zodat het van illegaal geld wordt omgezet naar legaal geld.

Tijd tussen inval en sluiten

De hennepkwekerij is in april gevonden bij een inval in het pand. Tussen de inval en de sluiting van een pand zit soms een langere periode. Dat komt omdat de in beslag genomen drugs getest moet worden door het Nederlands Forensisch Instituut. Daarnaast kan de eigenaar/gebruiker van een pand nog in bezwaar en beroep gaan tegen de sluiting.

Meld drugsoverlast

De gemeente Beuningen wil zorgen voor leefbare en veilige buurten. Daarom controleert de gemeente, samen met de politie, extra op drugsoverlast. Drugshandel gaat vaak samen met overlast en criminaliteit. We kunnen daarbij de hulp van bewoners gebruiken. Ervaart u drugsoverlast en/of vermoedt u hennepteelt? Bel met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Reacties