Zandwinning Beuningse Plas kan van start

Foto: Hessels Media

De Raad van State heeft zich in zitting van 23 juni jl. gebogen over de zandwinning Nieuwe Pieckelaan. De bezwaren van inwoners uit Weurt en Nijmegen tegen de zand- en grondwinning voor de Beuningse Plas zijn ongegrond verklaard. Nu de Raad van State heeft geoordeeld kan het werk beginnen. De zandwinning loopt tot 2035. Dan is de gemeente Beuningen een prachtige recreatieplas rijker.

De gemeente heeft in het proces alle stappen weloverwogen en zorgvuldig genomen. Er is veel gesproken met de omwonenden om informatie te geven en zorgen te bespreken en waar mogelijk weg te nemen. De gemeente is dan ook tevreden dat de Raad van State de gelopen procedure ook zo ziet.

In gesprek blijven

De zorgen van omwonenden zijn met een rechterlijke uitspraak niet weggenomen. De gemeente blijft in gesprek met omwonenden via een klankbordgroep waarin ook aannemer Boskalis zit. Het werk gaat nu beginnen.

Recreatieplas en natuur

De zandwinning loopt tot 2035. Dan is de gemeente Beuningen een prachtige recreatieplas rijker. De opzet is kleinschalig. De oost- en zuidoever zijn bestemd voor natuur. Langs de westoever en een deel van de noordoever wordt zandstrand. Langs de zuidkant komt een fietspad. Langs een wandelpad en ruiterpad komen uitkijkpunten en inwoners van de nabijgelegen woonwijk kunnen straks vanuit hun achtertuin de Plas op.
Meer informatie op www.beuningen.nl/zandwinningbeuningseplas 

Reacties