Mooie tochten over de dijk met de duofiets

Foto: BNG

Meneer en mevrouw Peters uit Ewijk en dochter Alice gingen eind juli als eersten op pad met de nieuwe elektrische duofiets van de gemeente. En dat beviel goed!

Johan Peters: ‘Onze dochter Alice van 21 heeft downsyndroom, zelfstandig fietsen is voor haar niet mogelijk. Met de elektrische duofiets kunnen we toch samen op pad. We hebben de fiets drie dagen geleend en Alice genoot enorm van elke fietstocht!’

Zo geregeld

‘Het reserveren van de fiets ging erg gemakkelijk. In het weekend zag ik een berichtje op de Facebookpagina van de gemeente. Maandag belde ik direct en dinsdag kon ik de fiets al ophalen. De duofiets is gemakkelijk in gebruik. Bij het ophalen van de fiets op de gemeentewerf kregen we een duidelijke uitleg en verder wijst alles zich vanzelf,’ aldus Johan.

Mooie tochten over de dijk

Johan vervolgt: ‘Wij wonen in Ewijk en dinsdag en woensdag fietste ik daar samen met mijn dochter een stuk over de dijk. Tussendoor stopten we een aantal keer om van het mooie weer en de omgeving te genieten. De dijk is een fijne en rustige plek om te beginnen, want het was voor ons de eerste keer op een duofiets. De duofiets is ook een stuk breder dan een normale fiets, dus je wilt niet direct met veel verkeer te maken hebben. Donderdag zijn mijn vrouw en dochter via de dijk van Ewijk naar Weurt gefietst om bij oma op bezoek te gaan. Op de terugweg hadden ze wat wind tegen, maar doordat de fiets elektrisch is, hadden ze hier bijna geen last van. Onze dochter heeft nu drie weken vakantie en het blijft mooi weer, dus we gaan de fiets zeker vaker lenen. We hebben de fiets zelfs alweer voor twee dagen vastgelegd.’

Duofiets lenen

Ook op pad met de duofiets? Lees op www.beuningen.nl/duofiets hoe u de fiets reserveert. Het lenen van de duofiets is gratis. U betaalt alleen een borg van € 50,-. Dit bedrag krijgt u weer terug wanneer u de fiets schoon en onbeschadigd inlevert.

Reacties