Nieuw asfalt Mauritsplein

Tussen maandag 14 en woensdag 23 september krijgt het Mauritsplein in Beuningen nieuw asfalt. Dit geldt ook voor de wegen tussen het Kerkplein en het Mauritsplein en het Mauritsplein en de Wilhelminalaan.

Wat gaan ze doen?

De asfaltdeklaag van het Mauritsplein is versleten en wordt vervangen. Hiervoor wordt het Mauritsplein in gedeeltes afgesloten. Er wordt geprobeerd de overlast tot een minimum te beperken. Het grootste deel van de parkeerplaatsen van het Mauritsplein blijft tijdens de werkzaamheden bruikbaar.

Planning

De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd. Hierdoor is steeds een deel van het Mauritsplein dicht.

Fase 1

Maandag 14 tot en met woensdag 16 september: zuidoostkant en het Julianaplein richting de Wilhelminalaan dicht > blauw op de afbeelding hieronder.

Fase 2

Donderdag 17 en vrijdag 18 september: middengedeelte van het Mauritsplein dicht > rood op afbeelding hieronder.

Fase 3

Maandag 21 tot en met woensdag 23 september: westkant inclusief de weg vanuit het Kerkplein richting het Mauritsplein dicht > groen op afbeelding hieronder.

Winkeliers en omwonenden

Tijdens fase 1 worden de paaltjes tussen de Bernardstraat en het Thorbeckeplein verwijderd. Aanwonenden van het Julianaplein/Bernardstraat rijden tussen 14 en 16 september via het Thorbeckeplein om de werkzaamheden heen om bij hun woning te komen. Ook winkeliers komen via deze route bij (de achterkant van) hun winkel. Winkeliers en omwonenden ontvingen in de week van 7 september een brief waarin staat wat er gedaan wordt en wanneer welk deel van het Mauritsplein dicht is. Ook lezen zij hoe zij hun winkel of woning tijdens de afsluiting bereiken.

Reacties