Gebruik een parkeerschijf in de blauwe zone

Foto: Beuningen

Parkeert u uw auto wel eens in de blauwe zone? Dit is het gebied in het centrum van Beuningen waar u parkeert met een parkeerontheffing of een parkeerschijf. In oktober verandert de parkeerontheffing. Er liggen dan geen papiertjes meer achter de autoruit: de parkeerontheffing is dan digitaal.

Inwoners of bedrijven met een digitale parkeerontheffing zijn bij ons online bekend. Parkeercontroleurs zien in hun telefoon of een auto zonder parkeerschijf geparkeerd mag staan. Dat u in de blauwe zone parkeert is dus niet altijd meer te zien aan auto’s om u heen. Nu hebben auto’s een parkeerontheffing of parkeerschijf achter de voorruit liggen, straks niet meer. Houd de verkeersborden en blauwe lijnen bij de parkeervakken goed in de gaten en vergeet uw parkeerschijf niet. In de blauwe zone is parkeren buiten de parkeervakken niet toegestaan.

De houders van een papieren parkeerontheffing ontvingen informatie over de komst van de digitale parkeerontheffingen. Vanaf 6 oktober kunt u een online aanvraag doen. In oktober en november zijn parkeercontroleurs extra actief in de blauwe zone, dus gebruik uw parkeerschijf of ontheffing goed en voorkom een boete.

Parkeerruimte in het centrum

De blauwe zone zorgt ervoor dat iedereen in het centrum kan komen en er meer vrije parkeerruimte is. Met de parkeerschijf mag u er maximeel twee uur parkeren. Op deze manier voorkomen we drukte op de parkeerplaatsen en hoeft niemand te ver te lopen met boodschappen.

De locatie van de blauwe zone

Weten waar de blauwe zone is? Kijk dan op dit kaartje. Of download deze kaart Blauwe zone Beuningen – plattegrond (PDF, 516kb).

Reacties

Cookieinstellingen