Nieuwe ambtsketen en kwartet- en kaartspel onthuld door burgemeester Daphne Bergman

Dit jaar bestaat de gemeente Beuningen 40 jaar. In het kader hiervan is er een nieuwe ambtsketen ontworpen. Ook ontwikkelden Stichting Historisch Besef en de gemeente Beuningen een kwartet- en kaartspel. Voorafgaand aan de raadsvergadering van 27 oktober presenteerde burgemeester Daphne Bergman de nieuwe ambtsketen en het kwartet- en kaartspel.

Op 1 juli 1980 werden de gemeente Beuningen en de voormalige gemeente Ewijk samengevoegd tot de gemeente Beuningen. Met de klavervier als symbool voor deze samenvoeging en haar vier dorpen: Weurt, Beuningen, Ewijk en Winssen. In het kader van 40 jaar gemeente Beuningen vonden er diverse festiviteiten plaats. Zoals de Dorpsquiz Beuningen, de foto expositie met foto’s uit de gemeente, een kleurwedstrijd voor kinderen uit de gemeente en de overhandiging van speciale uitgave De Cirkel in het teken van 40 jaar gemeente Beuningen. Kers op het 40-jarig bestaan is de nieuwe ambtsketen en het kwartet- en kaartspel.

Ambtsketen

“Het 40-jarig jubileum was een goed moment voor de gemeente om een nieuwe ambtsketen te ontwerpen. Deze moet passen bij de 40-jarige gemeente Beuningen anno 2020”, vertelt burgemeester Daphne Bergman. Een aantal elementen moesten daarin terugkomen. De keten staat symbool voor de hele gemeente met haar vier dorpen en de inwoners. “Dat is bij deze keten gelukt. Het is een keten geworden die ook symbool staat voor verbinding en samenwerking in Beuningen,” aldus Bergman.

In de keten zitten vier klavertjes vier verwerkt, in een strakke vorm. Dit staat voor de vier kerkdorpen. De klavers zijn opengelaten aan de binnenkant. Dit staat voor open, laagdrempelig, toegankelijk en klantvriendelijk. Wat wij als gemeente graag willen zijn. Een klavertje staat voor duurzaamheid en groen, wat past bij Energiek Beuningen en de groene gemeente. Ook staat het voor geluk.

Er zijn ook ‘dropvormen’ verwerkt in de keten. Deze staan voor de gemeente als organisatie, de gemeenteraad en de inwoners van de gemeente Beuningen, want Beuningen maken we samen. De keten bestaat uit schakels en mini-dropvormen. Deze schakels staan voor verbinding. Verbinding tussen de dorpen, maar ook verbinding tussen de gemeente, de gemeenteraad en de inwoners. Het is belangrijk om met elkaar in verbinding te blijven.

Daphne Bergman: “Ik kijk er naar uit om deze nieuwe ambtsketen te mogen dragen en ga dit dan ook vol trots en met plezier doen.”

Kwartet- en kaartspel

Voor het 40-jarig jubileum ontwikkelden de gemeente Beuningen en Stichting Historisch Besef Beuningen een kwartet- en kaartspel. Dit was ook het geval in 1980. De onderwerpen in dit spel staan in het teken van nieuwe ontwikkelingen in de gemeente. Maar ook de geschiedenis met oude bekende thema’s uit de afgelopen 40 jaar komen in beeld.

Nieuwe inwoners ontvangen dit kwartetspel, zodat zij via het spel meer te weten kunnen komen over bekende en onbekende plekken in de gemeente. Ook ontvangen de dorpshuizen en MFA’s en de bibliotheek een aantal setjes. Zodat inwoners het spel ook kunnen spelen.

Cookieinstellingen