Noodverordening geactualiseerd: 4 november 22.00 uur

Foto:

De voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid, drs. H.M.F. Bruls, heeft op 4 november 2020 de Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Gelderland-Zuid aangepast en vastgesteld. Deze noodverordening gaat in op woensdag 4 november 2020 vanaf 22.00 uur.

In deze noodverordening zijn de extra landelijke maatregelen van 3 november verwerkt. Die dag lichtten minister-president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge die maatregelen toe. De verzwarende maatregelen gelden in elk geval tot en met 18 november. Ze zijn vooral gericht op het beperken van het aantal contactmomenten en reisbewegingen.

In en rond het huis

Beperking van sociale contacten, thuiswerken en drukke plekken vermijden. Thuis wordt geadviseerd om maximaal 2 personen per dag te ontvangen. Buitenshuis geldt een maximale groepsgrootte van 2 personen (huishoudens uitgezonderd). Daarnaast zijn aantal aanwezigen bij huwelijksvoltrekkingen en uitvaarten verder gelimiteerd.

Cultuur en vermaak

Alle publiek toegankelijke locaties zijn gesloten. Dit geldt onder andere voor musea, theaters, sexclubs, casino’s, bioscopen, pretparken, dierenparken, zwembaden en bibliotheken.

Sport

Beperking sporten in teamverband. Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 2 personen.

Reizen

Blijf zoveel mogelijk thuis, vermijd niet-noodzakelijke reizen en beperkt het aantal uitsapjes. Gaat u toch op vakantie? Blijf zoveel mogelijk op je vakantieadres. Voor reizen naar het buitenland geldt het advies om tot medio januari niets te boeken, tenzij strikt noodzakelijk. Vakantie en familiebezoek zijn in die zin geen noodzakelijke reizen.

Basisregels blijven belangrijk

Tot slot blijven de basisregels van kracht: houd 1,5 meter afstand, vermijd drukke plekken en was regelmatig uw handen.

Klik hier voor de geactualiseerde noodverordening en hier voor een overzichtelijke flyer.

Reacties