De vlag kan uit: oplevering huurwoningen Den Elt in Ewijk

Foto: Beuningen

Op donderdag 1 april overhandigde wethouder Ruimtelijke Ordening Sijmen Versluijs samen met Rik Hulsman (Projectontwikkelaar en aannemer MorgenWonen) een vlag aan de eerste bewoners aan de Hoge Elt in Ewijk. Ze heetten op deze manier de nieuwe bewoners welkom in hun net opgeleverde huurwoning vlakbij MFA ‘t Hart.

Kersverse bewoners de heer Raafs en mevrouw Schilting namen de symbolische verwelkoming met plezier in ontvangst. De overige bewoners worden uiteraard ook nog op een vlag getrakteerd. Op alle woningen zijn vlaggenhouders aangebracht.

Duurzaam wonen

De gemeente Beuningen heeft in samenwerking met MorgenWonen (onderdeel van VolkerWessels) het eerste gedeelte van het inbreidingsgebied Den Elt bebouwd met 20 duurzame rijtjeswoningen en voorzien van een bijpassende openbare inrichting. De 20 huurwoningen (middenhuur) zijn geproduceerd in de fabriek en op locatie in elkaar gezet en afgemonteerd. Ze zijn helemaal van deze tijd en ingericht voor een duurzame toekomst. Zo zijn de woningen bijvoorbeeld zeer goed geïsoleerd, voorzien van zonnepanelen en van warmte-terugwininstallaties. De woningen zijn ‘nul op de meter’ wat wil zeggen dat bij bewust gebruik het energiesaldo (opgewekt versus verbruik) nul is. Verder zijn de woningen volledig afgewerkt en instapklaar voor de nieuwe huurders.

Den Elt in ontwikkeling

Het betreft de eerste fase van de ontwikkeling van nieuwe woonwijk Den Elt in Ewijk. De tweede fase met een 22-tal koopwoningen wordt uitgevoerd met een andere ontwikkelaar. De verkoop van deze woningen startte vandaag. Dubbel feest dus. De start van de bouw van de koopwoningen is afhankelijk van de verkoop van de woningen.

Reacties