Gratis Cursus Politiek Actief

Raadzaal_20130122_0167
Foto: Ger Loeffen

Wat doet de gemeente? Wie neemt welke besluiten? Wat doet een raadslid? Hoe heeft u als inwoner invloed? Op deze en andere vragen krijgt u antwoord bij de gratis Cursus Politiek Actief.

Lastig hè, om te begrijpen hoe de gemeente politiek werkt. Met een gemeenteraad, college van burgemeester en wethouder. Maar plaatselijke politiek is belangrijk én leuk!

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de gemeente(politiek), of die nadenkt om iets in de lokale politiek te gaan doen, maar niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Het is een makkelijke manier om kennis te maken met de gemeenteraad en het werk als raadslid. De lokale politici zijn ook aanwezig. Zo hoort u ervaringen uit de praktijk en maakt u kennis met raadsleden.
Of u na afloop van de cursus ook aan de Beuningse politiek mee gaat doen, is aan u.

Wanneer

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten en worden gegeven door ProDemos. Alle inwoners van de gemeente Beuningen mogen zich aanmelden. De bijeenkomsten vinden plaats op:

  • Maandag 31 mei van 19.30 uur tot 22.00 uur: Introductie
  • Maandag 7 juni van 19.30 uur tot 22.00 uur: De gemeente(politiek)
  • Dinsdag 8 juni van 19.30 uur tot 22.00 uur: Bijwonen raadsvergadering
  • Maandag 28 juni van 19.30 uur tot 22.00 uur: De Beuningse politiek

Vanwege de dan geldende coronamaatregelen wordt de cursus online of in het gemeentehuis gegeven.

Doet u mee?

Aanmelden kan via [email protected] Geef uw contactgegevens door. Aanmelden kan tot en met maandag 17 mei. Het maximaal aantal deelnemers voor de cursus is 30. Wilt u meer informatie? Stuur dan ook naar dit e-mailadres een mailtje.

Reacties