Wie wordt de 1e kinderburgemeester van gemeente Beuningen?

Woont u in Beuningen, Ewijk, Weurt of Winssen en zit uw kind aankomend schooljaar in groep 7 of 8? En vindt hij of zij het leuk om namens alle kinderen mee te praten over wat zij belangrijk vinden in onze gemeente? Laat uw kind zich dan aanmelden als ‘collega’ van onze burgemeester Daphne Bergman!

De taken die een kinderburgemeester uitvoert zijn bijzonder en vooral leuk, maar ook serieus. De kinderburgemeester is een schooljaar lang de vertegenwoordiger van alle kinderen in onze gemeente!

Wat gaat de kinderburgemeester zoal doen?

  • Samen met burgemeester Bergman aanwezig zijn bij een aantal activiteiten voor kinderen in onze gemeente.
  • Een toespraakje houden bij sommige van deze activiteiten of er een vlog van maken.
  • Het aanspreekpunt zijn voor kinderen uit onze gemeente. De kinderburgemeester bespreekt hun ideeën en vragen met de burgemeester, de wethouders of de gemeenteraad.
  • De kinderburgemeester heeft een eigen boodschap of thema en vraagt daarvoor op verschillende positieve manieren aandacht.

Wat moet een kinderburgemeester kunnen?

  • Goed en vlot spreken, ook voor publiek.
  • Het leuk vinden om in de belangstelling te staan.
  • Het leuk vinden om op te komen voor de belangen van kinderen.
  • Open staan voor allerlei vragen en opmerkingen.

Hoe meldt uw kind zich aan?

Uw kind maakt een e-mail of filmpje waarin hij/zij zich voorstelt en motiveert waarom hij/zij kinderburgemeester van gemeente Beuningen wil zijn. Stuur de e-mail of het filmpje samen met het door u ingevulde toestemmingsformulier voor 15 mei naar Sacha Peters: [email protected]
Het toestemmingsformulier heeft uw kind op school gekregen. Heeft uw kind het niet meer? Stuur dan een mailtje naar Sacha, dan krijgt u een digitaal formulier.

Wie o wie?

De jury kiest uit alle kandidaten 5 kinderen die in juni op het gemeentehuis presenteren waarom zij denken de enige echte Beuningse kinderburgemeester te zijn. De jury en burgemeester Bergman beslissen wie de 1e kinderburgemeester van Beuningen wordt.

Vragen?

Heeft u of uw kind nog vragen? Bel dan met 14024 en vraag naar Sacha Peters. Of mail met Sacha: [email protected]

Reacties