Herdenking 4 mei in gemeente Beuningen in een aangepaste vorm

Foto: Ger Loeffen

De herdenkingen in de gemeente Beuningen zijn dit jaar anders van vorm. Dit vanwege de coronacrisis. De toespraak van de burgemeester is online te zien.

Kransen neerleggen

Burgemeester Daphne Bergman legt bloemen in alle vier de kerkdorpen. Dat doet ze op 4 mei overdag. De scouting Beuningen legt namens alle scoutinggroepen bloemen bij het Lancaster monument op de Wilhelminalaan. Ook wordt daar een bloemstuk gelegd namens de gemeente. De verschillende comités 4/5 mei uit onze dorpen hijsen de vlag. Stichting Comité 4 en 5 mei hijst de vlag.

De monumenten zijn de hele dag gewoon toegankelijk voor iedereen die daar bloemen of kransen neer wil leggen. We vragen u wel rekening te houden met de maatregelen van het RIVM.

Herdenking online te zien

De 4 mei herdenking in Beuningen wordt eerder opgenomen en is op 4 mei vanaf 19.00 uur te zien via het YouTube-kanaal van de gemeente Beuningen, Facebook, Twitter en de website van de gemeente Beuningen, www.beuningen.nl/4meiherdenking.

5 mei

In de ochtend van 5 mei hijst burgemeester Daphne Bergman persoonlijk de Nederlandse vlag voor het gemeentehuis. Het Bevrijdingscomité hijst de vlaggen bij de kerk. Het bevrijdingsvuur brengt Hardloopvereniging Beuningen dit jaar niet naar Beuningen. Ook is er geen Vrijpop.

Hang de vlag uit!

We vragen iedereen om thuis te blijven en om op 4 mei de vlag halfstok te hangen ter nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers. Op 5 mei kan de vlag in top als eerbetoon aan de bevrijders van 76 jaar geleden.

Reacties