Eerste stap voor nieuw zwembad sportpark De Ooigraaf gezet

Foto: CC0

De eerste stap voor een nieuw zwembad op sportpark De Ooigraaf is gezet. Dinsdag 21 december besloot de gemeenteraad unaniem dat er een nieuw zwembad moet komen op sportpark De Ooigraaf. Als uitgangspunt koos de gemeenteraad voor een zwembad met 4 banen van 25 x 10 meter met een diepte van 2,5 meter, een instructiebad van 12 x 10 meter met een diepte van 1,35 meter en een whirlpool. Het college gaat nu verder onderzoeken welke extra voorzieningen er nog kunnen komen in het nieuw te bouwen zwembad.

Zwembad De Plons aan de Houtduiflaan is gedateerd. Het zwembad kan blijven op de locatie aan de Houtduiflaan, maar dan is het wel toe aan een grondige renovatie. Een andere optie is een nieuw zwembad. Nieuwbouw op dezelfde locatie betekent dat er ongeveer twee jaar (de benodigde tijd voor sloop en nieuwbouw) geen zwembad beschikbaar is. Het college van burgemeester en wethouders kiest voor nieuwbouw op Sportpark De Ooigraaf. De gemeenteraad stemde hiermee in. Als uitgangspunt koos de gemeenteraad voor een zwembad met 4 banen van 25 x 10 meter met maximale diepte van 2,5 meter, een instructiebad van 12 x 10 meter met maximale diepte van 1,35 meter en een whirlpool.

Wethouder Hans Driessen: “Ik ben blij dat de gemeenteraad de bouw van een nieuw zwembad steunt. Een zwembad past binnen een gemeente waar sport en gezondheid belangrijk zijn voor de inwoners.”

Uitgangspunten onderzoeken

De gemeenteraad wil verder onderzocht hebben hoe het zwembad eruit moet zien en welke extra voorzieningen er kunnen komen voor het nieuwe zwembad. Denk aan voorzieningen zoals een glijbaan, beweegbare bodem, extra baan en een buitenbad met ligweide. Het zwembad moet toegankelijk zijn voor verschillende doelgroepen. Ook wil de gemeenteraad onderzocht hebben hoe het zwembad minimaal energie kan verbruiken. Het college onderzoekt de kosten en baten van de extra voorzieningen.

Het college gaat met het voorbereidingskrediet van €500.000,- aan de slag met een aantal opties voor het nieuwe zwembad. In 2022 legt ze de opties voor aan de gemeenteraad.

Nieuw zwembad

Sportpark De Ooigraaf is de beste locatie voor het nieuwe zwembad. Er zijn diverse sportverenigingen gevestigd, de locatie is goed bereikbaar en er is voldoende ruimte voor parkeerplaatsen. Er zijn diverse opties om op het stuk grond tussen Korfbalvereniging s.v. NAS en Mixed Hockey Club Beuningen een zwembad te realiseren. Daarnaast is er een mogelijkheid om in de toekomst een nieuwe sporthal te bouwen. Het huidige zwembad kan open blijven totdat het nieuwe zwembad klaar is.

Het nieuwe zwembad moet in 2025 gereed zijn. De toekomstige gebruikers van het zwembad, omwonenden en de Sportraad Beuningen worden betrokken bij de vervolgstappen.

Reacties

Cookieinstellingen