Gladheidsbestrijding in Beuningen

Foto: Beuningen

De winter is aangebroken. Is er door het weer kans dat het glad wordt op de weg? Dan strooien we wegen, straten en fietspaden nog voordat het glad wordt. De strooiploeg van de gemeente Beuningen is weer goed voorbereid.

We strooien aan de hand van de laatste weersinformatie. Het is niet mogelijk om in de hele gemeente de gladheid te bestrijden. Daarom stelden we vast welke routes we wanneer strooien. Het doel is om de hoofdwegen begaanbaar te houden bij sneeuw en gladheid. Bij strooiacties rijdt de strooiploeg van wijk naar wijk via 4 routes. Ze nemen ook vrijliggende doorgaande fietspaden en snelfietsroutes mee.

Verder staan er zoutbakken in de gemeente. Deze staan meestal in de buurt van openbare voorzieningen, zoals het MFA in Ewijk, het dorps- en molenhuis in Beuningen en bij sommige kerken.

Een overzicht van de routes en de plaatsen waar zoutbakken staan vindt u op onze website onder Gladheidsbestrijding.

Wees voorzichtig

Let op: niet iedere wijk komt op de eerste dag met gladheid al aan de beurt. Ook moet strooizout worden ingereden. In wijken is minder verkeer, waardoor het inrijden langer duurt. Doodlopende wegen kunnen wij niet strooien. Wees daarom voorzichtig op de weg!

Wat kunt u zelf doen?

Ook u kunt uw steentje bijdragen. Houd de toegang tot uw woning (stoep en opgang) sneeuwvrij door te vegen of te strooien. Zorg dus dat u tijdens het winterseizoen altijd voldoende strooimiddelen in huis heeft.

Vragen?

Heeft u vragen over een bepaalde straat of de locatie van een zoutbak? Bel dan onder kantoortijden met 14 024 en vraag naar de wegbeheerder.

Bron: gemeente Beuningen.

Reacties

Cookieinstellingen