Reist u met Avan? Vanaf januari 2022 kunt u een toeslag betalen

Foto: publiek domein

Reist u met vervoer van Avan? Vanaf 1 januari 2022 betaalt u een toeslag als u kort van tevoren een rit reserveert. In dit bericht leest u meer.

Hoe werkt het?

Reserveert u een rit waarbij ze u om 13.00 uur ophalen, dan kunt u deze rit tot 10.00 uur boeken zonder extra toeslag te betalen.

  • Boekt u uw rit tussen 10.00 en 12.00, dan betaalt u per reiziger een keer extra het opstaptarief van het Wmo tarief met korting.
  • De toeslag geldt voor iedereen die een eigen bijdrage betaalt, dus ook voor medereizigers of een sociaal begeleider. Voor kinderen onder de drie jaar en voor medisch begeleiders betaalt u geen eigen bijdrage en dus ook geen toeslag.
  • De toeslag geldt ook als u binnen drie uur voor de vertrektijd nog een wijziging doorgeeft. Dat kan een gewijzigde vertrektijd of locatie zijn, maar ook een extra medereiziger of hulpmiddel (bijvoorbeeld rolstoel).

Wanneer geldt de extra toeslag niet?

  • Bij afspraken in het ziekenhuis is een eindtijd niet altijd voorspelbaar. Daarom wordt er een uitzondering gemaakt voor het boeken van de terugrit vanuit ziekenhuizen. Wilt u een rit boeken vanuit het ziekenhuis naar huis, dan kan dit tot 1 uur van tevoren zonder dat de toeslag geldt.
  • Reserveerde u een rit en heeft u de taxichauffeur niet gezien (loosmelding)? Dan kunt u nog steeds met de calamiteitenlijn bellen. Binnen 30 minuten komt er een taxi. Ook in dit geval geldt de toeslag niet.

Waarom neemt Avan deze maatregelen?

Hierdoor kan Avan vervoer beter inplannen.

Meer informatie

Meer informatie leest u op de website van Avan. 

Reacties

Cookieinstellingen