Pand in Ewijk gesloten na vondst hennepkwekerij, harddrugs en wapens

Foto: Beuningen

Een woning aan de Hoge Elt in Ewijk is op last van de burgemeester van de gemeente Beuningen gesloten na de vondst van een hennepkwekerij, harddrugs, drugsgerelateerde zaken en een (nep)vuurwapen. Het ondermijningsteam Tweestromenland (OTSL) heeft in samenwerking met gemeente en politie de woning afgesloten. De sluiting geldt voor een periode van 3 maanden.

218 hennepplanten

Naar aanleiding van een melding van de mogelijke aanwezigheid van een hennepkwekerij is de politie op 28 december 2021 binnengetreden in de huurwoning aan de Hoge Elt 4 te Ewijk. De politie heeft in de woning een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen met in totaal 218 hennepplanten. Op de eerste etage werd in een slaapkamer hennep gekweekt in een kweektent; op zolder stonden drie kweektenten. In een van de kweektenten trof de politie een zak met 400 gram henneptoppen op een droognet aan. Verder heeft de politie in de woning diverse pillen aangetroffen, vermoedelijk XTC. Verder heeft de politie in de woning diverse drugsgerelateerde attributen aangetroffen, een (nep)vuurwapen en pepperspray.

Woning 3 maanden gesloten

De sluiting van de woning is noodzakelijk om de geconstateerde overtredingen te stoppen en herhaling te voorkomen. Om de veiligheid van de omgeving te waarborgen moet de relatie van de woning met de georganiseerde drugsproductie en -handel worden verbroken door een zichtbare sluiting. De aanwezigheid van een (nep)vuurwapen en pepperspray maken duidelijk dat met gevaar rekening werd gehouden.

Burgemeester Bergman: “De aangetroffen situatie raakt de omwonenden in hun veiligheid en in de leefbaarheid. De woning ligt op zeer korte afstand van een basisschool, een speeltuin en een kinderopvang, hemelsbreed ongeveer 100 meter. Ewijk heeft een duidelijke woonfunctie en de bevolking van Ewijk bestaat voor een groot gedeelte uit gezinnen met kinderen. Daarom moeten we dergelijk situaties hard aanpakken. Integrale controles blijven hard nodig om vat te krijgen op georganiseerde criminaliteit. Het is in ieders belang om vermoedens van misstanden te blijven melden. Het sluiten van het pand laat in de directe omgeving de rust weer terugkeren”.

Meld drugsoverlast

De gemeente Beuningen treedt hard op tegen drugshandel, omdat het vaak samen gaat met onveilige situaties, overlast en criminaliteit. De gemeente en de politie controleren extra op drugsoverlast en kunnen daarbij de hulp van bewoners gebruiken. Ervaart u drugsoverlast en/of vermoedt u hennepteelt? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Cookieinstellingen