Tijdelijke opvang vluchtelingen Oekraïne toegestaan in vakantiehuis totdat permanente opvang gereed is

Foto: Google Streetview

Er is veel ophef ontstaan over de huisvesting van 7 vluchtelingen uit Oekraïne die tijdelijk verblijven in een vakantiehuisje op recreatiepark Het Broeckhuys. Wij betreuren de ophef die gebaseerd is op onjuiste berichtgeving door de media en op social media.

“Er is veel emotie, en ik begrijp dat”, zegt burgemeester Daphne Bergman. “We hebben het over mensen die vluchten voor de oorlog. Ik wil duidelijk maken dat deze vrouwen en kinderen voor de korte termijn natuurlijk kunnen verblijven in deze vakantiewoning. We stellen particulier initiatief op prijs.

Sporthal De Tinnegieter klaar voor ontvangst vluchtelingen

Vandaag openen we ook sporthal De Tinnengieter als noodopvang. Dat is crisisnoodopvang voor de korte termijn.

Oplossing voor lange termijn

De gezamenlijke gemeenten in de regio Gelderland Zuid zoeken nu samen naar goede oplossingen voor de langere termijn. Dan gaat het om huisvesting maar ook over voorzieningen zoals zorg, onderwijs en beschikbaarheid van openbaar vervoer.

Onjuiste berichtgeving

in de media zijn berichten verschenen waarin gesteld wordt dat de gemeente Beuningen de vluchtelingen in het vakantiepark uit het huisje gaat zetten. Dat is pertinent onjuist en dat heeft gezorgd voor heftige reacties op met name social media. Die ophef betreur ik.

Dank voor inzet bij opvang

Als burgemeester en met mij het college van B&W en onze gemeenteraad, wil ik iedereen bedanken die helpt om de Oekraïense vluchtelingen welkom te heten en op te vangen. Ik zie heel veel betrokkenheid van de inwoners en daar mogen we samen trots op zijn.”

Reacties

Cookieinstellingen