Koninklijke onderscheiding voor Bert Jeurissen

Foto: Beuningen

De heer Bert Jeurissen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij was 12 jaar raadslid van de gemeente Beuningen. Hij legt zijn functie als raadslid van de gemeente Beuningen op 29 maart 2022 neer. De heer Jeurissen ontving de onderscheiding uit handen van burgemeester Daphne Bergman.

Lid BN&M

Bert Jeurissen is al 20 jaar actief voor BN&M. Hij is in al die jaren een zeer betrouwbare financieel deskundige geweest. Zo leverde hij een belangrijke bijdrage aan het stabiliseren van de gemeentefinanciën. Zijn deskundigheid, het bewaren van de rust in moeilijke situaties en de-escalerend optreden worden zeer gewaardeerd.

Raad

Bert is bijzonder goed met cijfers. Hij geniet gezag op dit terrein. Hij was ook dé stabiele factor in de Auditcommissie. Hij voerde het werk in deze commissie jarenlang en met veel verschillende college en raadsleden uit. Zijn opkomst in de Begrotingsraad van november 2021 was kenmerkend. Bij de behandeling van de begroting 2022, betrad Bert het spreekgestoelte met een koffertje met daarop de tekst “derde dinsdag van november”. Bert markeerde op deze wijze zelf zijn afscheid van ruim 12 jaar raadslidmaatschap. Omdat de heer Jeurissen kan worden gekwalificeerd als “iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en anderen heeft gestimuleerd” is Bert Jeurissen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De gemeenschap van Ewijk, van Beuningen als geheel, de gemeentelijke organisatie, de fractie van Beuningen Nu & Morgen en de raad zijn hem veel dank verschuldigd.

Reacties

Cookieinstellingen