Barbecueën? Scheid uw afval!

Foto: Beuningen

De zomer is hét seizoen om te barbecueën. U heeft een gezellige en heerlijke barbecue gehad, maar wat doet u eigenlijk met uw barbecue-afval? Dar geeft u graag tips, want ook goed gescheiden barbecue-afval dient als grondstof voor nieuwe producten.

Welk afval hoort bij welke afvalstroom?

 • Plastic+
  Plastic bordjes, plastic bestek en verpakkingen van vlees.
 • Gft-afval
  Resten van vlees en vis, groente en fruit. Koop en kook op maat, zodat u zo min mogelijk voedsel verspilt. Gooi het gft-afval zo droog mogelijk in de container en verpak snel bedervende en stinkende etensresten als vlees en vis in een krant.
 • Restafval
  Houtskool(as) hoort bij het restafval. De as en overgebleven kolen van de barbecue mogen niet in de gft-container, omdat dit het composteerproces verstoort.
 • Glas
  Wijnflessen en sausflesjes. Glas mag met restjes en deksel in de glascontainer.
 • Papier
  Eierdozen en papieren verpakkingen.

Veiligheid: let op scherpe voorwerpen

Let op wanneer u scherpe voorwerpen, zoals barbecuespiesen, in de restafvalzak doet. Verpak spiesen in keukenpapier, zodat deze niet door de zak steken en medewerkers van Dar verwonden.

Meer informatie of vragen over afval?

Kijk op www.dar.nl of neem contact op met het klantcontactcentrum van Dar. Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur via 024-3716000 of [email protected].

Reacties

Cookieinstellingen