Wie wordt de opvolger van kinderburgemeester Quinty?

Foto: Beuningen

Woont u in Beuningen, Ewijk, Weurt of Winssen en zit uw kind aankomend schooljaar in groep 7 of 8? En vindt hij of zij het leuk om namens alle kinderen mee te praten over wat zij belangrijk vinden in onze gemeente? Laat uw kind zich dan aanmelden als ‘collega’ van onze burgemeester Daphne Bergman. Onze huidige kinderburgemeester zoekt een opvolger!

De taken die een kinderburgemeester uitvoert zijn bijzonder en vooral leuk, maar ook serieus. De kinderburgemeester is een schooljaar lang de vertegenwoordiger van alle kinderen in onze gemeente.

Wat zijn de taken van de kinderburgemeester?

  • Samen met burgemeester Bergman aanwezig zijn bij een aantal activiteiten voor kinderen in onze gemeente.
  • Een toespraakje houden bij sommige van deze activiteiten of er een vlog van maken.
  • Het aanspreekpunt zijn voor kinderen uit onze gemeente. De kinderburgemeester bespreekt hun ideeën met de burgemeester, de wethouders of de gemeenteraad.
  • De kinderburgemeester heeft een eigen boodschap of thema en vraagt daarvoor op verschillende positieve manieren aandacht.

Wat moet een kinderburgemeester kunnen?

  • Goed en vlot spreken, ook voor publiek.
  • Het leuk vinden om in de belangstelling te staan.
  • Het leuk vinden om op te komen voor de belangen van kinderen.
  • Open staan voor allerlei vragen en opmerkingen.

Hoe meldt uw kind zich aan?

Uw kind maakt een e-mail of filmpje waarin hij/zij zich voorstelt en motiveert waarom hij/zij kinderburgemeester van gemeente Beuningen wil zijn. Stuur de e-mail of het filmpje samen met het door u ingevulde toestemmingsformulier voor 15 mei naar [email protected]

Dit toestemmingsformulier heeft uw kind deze week op school gekregen van kinderburgemeester Quinty en wethouder onderwijs Hans Driessen. Zij brachten een bezoek aan alle deelnemende scholen in onze gemeente. Heeft uw kind het toestemmingsformulier niet meer? Mail naar [email protected], dan sturen wij het naar u toe.

Burgemeester Bergman maakte zelf ook een vlog waarin zij kinderen uit onze gemeente oproept om zich aan te melden als haar ‘collega’.

Wie o wie?

De jury kiest uit alle kandidaten 5 kinderen die in juni op het gemeentehuis presenteren waarom zij denken de enige echte Beuningse kinderburgemeester te zijn. De jury en burgemeester Bergman beslissen wie de opvolger van Quinty wordt. Heeft u of uw kind nog vragen? Bel dan met 14024 en vraag naar Sacha Peters. Burgemeester Bergman hoopt dat veel kinderen zich aanmelden, dus kom maar op met die e-mails en filmpjes!

Reacties

Cookieinstellingen