Beuningen en Weurt vieren roze woensdag feestelijk

Foto: BNG

Op woensdag 20 juli is het na twee jaar afwezigheid weer één groot feest in de gemeente Beuningen. We verwelkomen dan de 30, 40 en 50 km-lopers van de Nijmeegse Vierdaagse, jong en  oud. De wandelaars staat een warm welkom te wachten. Ze maken kennis met ‘Beuningen  Buitengewoon’. Samen met Stichting Doortocht 4-daagse Beuningen, inwoners, bezoekers en veel  vrijwilligers maken we van de doorkomst een onvergetelijke dag!  

In het zonnetje  

Op het Thorbeckeplein staat een gezellig terras met daarbij een ontvangsttent van de gemeente  Beuningen. Vanuit deze ‘roze wolk’ moedigt burgemeester Daphne Bergman samen met het college  elke loper persoonlijk aan. Zij zetten de wandelaars in het zonnetje. De wandelaars krijgen vanuit  deze tent een herinnering aan de doorkomst door Beuningen.  

Maar niet alleen de wandelaars worden dit jaar in het zonnetje gezet, ook onze eigen inwoners  zetten we in het zonnetje. Inwoners die iets voor de Beuningse samenleving betekenen zijn namelijk  uitgenodigd voor de ontvangsttent.  

Weurt wuift weer  

De Vierdaagsevlag kan uit in Weurt-Noord! Op woensdag 20 juli lopen de Vierdaagsewandelaars  voor de tweede keer in de Vierdaagsegeschiedenis door de sfeervolle Pastoor van der Marckstraat.  In deze historische straat is genoeg te zien. De straat was vroeger onderdeel van de hoofdroute door  het land van Maas en Waal. U vindt hier diverse monumentale en bijzondere panden, zoals een 17e eeuwse gepleisterde boerderij met lage verdieping en pannen schilddak, het Maristenklooster uit  1905, een fantasietuin met daarin een verzameling bontgekleurde beelden en poppen en aan het  einde van de straat rijksmonument Villa Roozenburg. Na het succes van de eenmalige  routewijziging in 2015 nam een groep inwoners uit Weurt het initiatief om hier een permanent  karakter aan te geven. En met succes! 2022 is een pilotjaar waarin de gemeente Beuningen en  Stichting DE4DAAGSE bekijken of de route definitief wordt aangepast. 

Herinneringen langs de Vierdaagse route 

We halen, net als vorig jaar, herinneringen op aan de doorkomst van de Vierdaagse door onze  gemeente. Herinneringen die tijdens de Vierdaagse als een fotocollage langs de Vierdaagseroute in  Beuningen en Weurt hangen. We riepen inwoners en anderen die de Vierdaagse een warm hart  toedragen op hun mooiste herinneringen aan de doorkomst van de Vierdaagse met ons te delen. We  ontvingen foto’s van kinderen die lekkernijen uitdelen aan de wandelaars, van enthousiaste  inwoners die een feestje bouwen langs de route en de wandelaars aanmoedigen en van Beuningse  lopers die door familie en vrienden worden onthaald in hún dorp. De mooiste foto’s hangen tot en  met donderdag 21 juli op verschillende locaties langs de Vierdaagseroute in Beuningen en Weurt.  Iedereen kan de foto’s bekijken. 

Kruip in de huid van een Vierdaagsewandelaar

Bij de ontvangsttent op de Burgemeester Geradtslaan in Beuningen en bij het Dorpsplein in Weurt  kunnen inwoners en wandelaars op woensdag 20 juli in de huid van een Vierdaagsewandelaar  kruipen en zich een echte Beuningse Vierdaagsewandelaar voelen. Compleet met de Vierdaagsevlag  en gladiolen. We roepen iedereen op een foto te maken en deze op social media te delen met  #vierdaagsebeuningen om nieuwe herinneringen te maken.

Volledig programma  

Kijk voor het volledige programma en de activiteiten die in Beuningen en Weurt plaatsvinden op de  website van Stichting Doortocht 4-daagse Beuningen, https://beuningensportief.nl/activiteiten/doortocht-4-daagse-beuningen. Op www.beuningen.nl/vierdaagse leest u alles wat u moet weten over de doorkomst door  Beuningen en Weurt.

Cookieinstellingen