Mantelzorgcompliment 2022

Foto: Gerd Altmann via Pixabay

Mantelzorgers die voor een lange periode hulp bieden aan kwetsbare vrienden of familieleden zijn niet alleen onmisbaar hun naasten, maar ook voor ons.
Komende week ontvangen 404 mantelzorgers in de gemeente Beuningen daarom het mantelzorgcompliment op hun deurmat, als blijk van waardering.

Het Mantelzorgcompliment

Mantelzorgers ontvangen een Beuningse bon die zij kunnen uitgeven bij lokale winkels. Met de bonnen kunnen ze iets leuks voor zichzelf kopen.

Op welke manier ondersteunt de gemeente mantelzorgers?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor ondersteuning van mantelzorger in de gemeente Beuningen. Wij vinden het namelijk belangrijk dat ukunt (blijven) zorgen voor uw naasteén wij willen ervoor zorgen dat u ook iets voor uzelf kunt doen.  De verschillende mogelijkheden voor ondersteuning zijn:

  • een luisterend oor;
  • contact met andere mantelzorgers;
  • een nieuwsbrief;
  • informatiebijeenkomsten en cursussen;
  • respijtzorg (bijvoorbeeld een dagdeel per week of een keer een weekend vervanging van mantelzorg);
  • een ondersteuningsinloop en een eetpunt in elke kern;
  • ontspanning, zoals theatervoorstellingen.

Waarvoor kunt u terecht bij het Steunpunt Mantelzorg?

Steunpunt Mantelzorg organiseert veel van de activiteiten hierboven.  Het Steunpunt geeft u informatie en advies, biedt praktische ondersteuning en een luisterend oor. Zij kunnen u helpen met het aanvragen van voorzieningen of andere praktische vragen. Kortom, het Steunpunt kent de mogelijkheden in de gemeente Beuningen. Dit kan u helpen om uw taak als mantelzorger te verlichten. Bij deze brief vindt u meer informatie over het Steunpunt Mantelzorg Beuningen.

En mist u bepaalde vormen van ondersteuning voor mantelzorgers? Dan horen wij dat graag. U kunt daarvoor contact opnemen met het Steunpunt Mantelzorg.

Hoe kom ik in contact met het Steunpunt?

U kunt contact opnemen met het Steunpunt Mantelzorg via telefoonnummer 024-6750939 of mailen naar [email protected].

Mantelzorger maar wilt u wel een mantelzorgcompliment?

Mantelzorgers die bij het Steunpunt Mantelzorg bekend zijn ontvangen komende week het mantelzorgcompliment. Bent u mantelzorger maar staat u niet ingeschreven bij het steunpunt? Dan kunt u zich aanmelden via [email protected]l. U krijgt dan volgend jaar het mantelzorgcompliment.

Cookieinstellingen