Eerste bewoners noodopvang Asdonck

Foto:

Op maandag 25 juli zijn de eerste twee chalets van de Noodopvang Asdonck in Beuningen in gebruik genomen. Het gaat om twee Oekraïense gezinnen van 5 en 3 personen. Deze vluchtelingen woonden eerst bij gastgezinnen. Burgemeester Daphne Bergman overhandigde de sleutels aan het eerste gezin.

In totaal staan er straks 41 chalets, voor maximaal 5 jaar. De komende weken zullen de overige chalets één voor één beschikbaar komen.

Werkzaamheden

Op 9 mei is de gemeente begonnen met het opschonen van het terrein; de puinverharding is in depot gezet. Op 16 mei ging de eerste ‘schop’ in de grond en is begonnen met de grondwerkzaamheden. Daarna volgde het plaatsen en aansluiten van chalets.

Naast chalets staan er ook twee algemene units; in één unit is een informatiepunt voor de vluchtelingen gevestigd. Daar is ook vergaderruimte. In de andere unit staan wasmachines en drogers.

De paadjes zijn aangelegd. De nieuwe uitweg en het trottoir aan de kant van de Waardhuizenstraat is ook af. De beplanting op en rond het terrein volgt als het wat minder warm is.

Cookieinstellingen