Een AED voor uw buurt

Foto: BuurtAED

Elke week krijgen in ons land ongeveer 300 mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Als iemand een hartstilstand krijgt, is het belangrijk dat reanimatie binnen zes minuten start. Reanimatie en defibrillatie (schok geven met een AED) binnen zes minuten geeft een kans op overleven van vijftig tot zeventig procent.

AED’s in de gemeente Beuningen

Een AED is een compact en makkelijk te bedienen apparaat dat met elektrische schokken het hartritme weer op gang kan helpen. Snel bellen met 112 en direct directe reanimatie verhoogt de overlevingskans van slachtoffers. In de gemeente Beuningen hangen op verschillende plekken Automatische Externed Defibrillatoren (AED ‘s). Op de website www.beuningen.nl vindt u de verschillende locaties van de AED ’s in onze gemeente.

In uw buurt een AED

Wilt u naast dit netwerk van AED ’s ook graag met uw buurt een AED aanschaffen? Dan kunt u een actie opstarten samen met uw buurt. Kijk op www.buurtaed.nl hoe hoe u dit doet.

In Beuningen houdt de stichting Beuningen Heart Save zich bezig met het plaatsen en beheren van de AED ‘s. Ook verzorgt de stichting reanimatiecursussen voor vrijwilligers. Hoe meer mensen in Nederland kunnen reanimeren aan een AED weten te gebruiken, des te groter wordt de kans dat slachtoffers weer een toekomst krijgen. Meld u daarom aan als AED hulpverlener. U kunt zich hiervoor opgeven. Voor meer informatie kijk op www.beuningenheartsave.nl.

Registratie

Kunt u al reanimeren of heeft u een AED in huis? Laat u zich dan registreren bij Hartslagnu.nl. Neem hiervoor ook contact op met de stichting Beuningen Heart Save. voor meer informatie zie www.beuningenheartsave.nl.

Hartslagnu.nl is het oproepsysteem dat hulpverleners via een bericht op de mobiele telefoon oproept om ter plaatse te gaan bij een mogelijke reanimatie. Hulpverleners binnen een straal van 1500 m van een AED krijgen in geval van een noodsituatie een sms-bericht met een code. Met de code kunnen ze bij de AED. Meerdere hulpverleners ontvangen dit bericht.

 

Cookieinstellingen