Nieuwbouw zwembad Beuningen

Foto: CC0

Het college van B&W heeft op dinsdag 15 november een volgende stap gezet in de realisatie van een nieuw, duurzaam zwembad op de Ooigraaf in Beuningen.

Het college adviseert de gemeenteraad om te kiezen voor de basisvariant met een beweegbare bodem in het instructiebad. Met het nieuwe zwembad, dat in 2026 opengaat, kan Beuningen 40 jaar vooruit.

Omdat renovatie van zwembad ‘De Plons’ in Beuningen te duur bleek te zijn, heeft de gemeenteraad in december 2021 besloten tot nieuwbouw op de Ooigraaf. De basisvariant van het plan omvat een wedstrijdbad van 25 meter, met 4 banen en maximaal 2,5 meter diep. Daarnaast komt er een instructiebad van 12 bij 10 meter tot maximaal 1,35 meter diep. Er is ook een whirlpool opgenomen in het basisscenario.

Verder heeft het college verschillende extra opties onderzocht. Het college stelt voor dat de basisvariant uitgebreid wordt met een beweegbare bodem in het instructiebad. De ervaring bij andere zwembaden in het land leert dat een beweegbare bodem verschillende activiteiten voor verschillende doelgroepen mogelijk maakt. Dat biedt mogelijkheden voor een meer flexibele programmering en daardoor is het zwembad beter exploitabel.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een belangrijk element in de realisatie van het nieuwe zwembad. De wens is ontstaan om een warmtenet in de gemeente te ontwikkelen met restwarmte van de ARN. Bij nieuwbouw van het zwembad houden we er technisch rekening mee dat, als het warmtenet wordt aangelegd, het zwembad ook kan aankoppelen.

Locatie

Het nieuw te bouwen zwembad komt op sportpark De Ooigraaf. Het voordeel van deze locatie is dat er meerdere sportvoorzieningen zijn en dat het centraal ligt in de gemeente.

Kosten

De basisvariant plus beweegbare bodem in het instructiebad kosten samen €807.000 per jaar, gedurende 40 jaar.

Informatiebijeenkomst

Het voorstel wordt op dinsdagavond 29 november 2022 gepresenteerd aan de gemeenteraad tijdens een speciale informatiebijeenkomst. Deze bijeenkomst wordt gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis van Beuningen en is openbaar. De informatiebijeenkomst begint om 19.00 uur en duurt tot 20.00 uur. Inloop is vanaf 18.45 uur. Aanmelden is niet nodig.

Cookieinstellingen